Terenski preizkus: PV moduli

Primerjava v resničnem svetu med enojnimi, poli, PERC in dvojnimi PV moduli.

Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
E
Skupni izkoristek sončne energije: --
W
Romunija
--
--
Datum namestitve: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Obsevanje

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Servisni kombi

Vedno pripravljen na akcijo.

Če služba ne pride na delovno mesto, potem pripeljite delovno mesto v službe, a ne? Ustrezen servisni kombi je vedno pripravljen na akcijo. Akumulatorji za brezžična orodja, ki jih napaja 230 V, so popolnoma napolnjena in vaša tablica ali tiskalnik sta pripravljena, da v kratkem času opravita pisarniška opravila. Luči v kabini delujejo pri 12 V zagotavljajo, da se delo lahko nepretrgoma nadaljuje.

Zagotavljanje popolne storitve lahko zahteva veliko spretnosti, vendar ne nujno ogromne količine električne energije. Zato je naša široka izbira učinkovitih rešitev električnega napajanja popolna za manjše in preproste namestitve. Naše manjše enote so izdelane z enako strokovno kakovostjo kot naši večji modeli: Izbira strokovnjakov.

Električna energija

za storitev

Komponente modularnega sistema Victron Energy vam omogočajo, da zgradite celoten sistem, ki ustreza vašim potrebam. Medtem ko nekatere izbire postanejo očitne po izračunu dnevne porabe energije in potrebne konične moči, morda potrebujejo druge malce več razmisleka.

Dnevna poraba energije

350 Wh

Zahteva po konični moči

200W

V tem primeru

Dnevna poraba energije se izračuna tako, da se sešteva vsota časa uporabe na dan vseh X porabnikov. Za izračun zahtevane konične moči se istočasno dodajo vsi vati uporabljenih porabnikov.

Očitne izbire

Zasnova sistema

Vidiki

Spodaj je razloženih nekaj glavnih vidikov načrtovanja, kliknite na vprašanja za priporočila naših inženirjev

 • 01

  Katera (velikost) inverterja je zanesljiva in kompaktna rešitev?

  Ponudba inverterjev Phoenix, razvitih za strokovne naloge, je odlična stroškovno učinkovita rešitev za sisteme, kjer napajanje z električno energijo z obrežja ni bistveno. Tehnologija čistega sinusnega vala varno napaja občutljivo elektroniko kot so računalniki, najvišja vrednost konične moči omogoča visoke vklopne tokove s težkih delovnih orodij, zato lahko brez težav napajate katerokoli obremenitev. Širokaponudba inverterjev Phoenix je sestavljena iz veliko modelov, kar olajša učinkovito ujemanje pravega inverterja s (konično) močjo vašega sistema.
  Inverterji pretvarjajo 12 V enosmerni tok energije v 230 V izmenični tok energije. Inverterji naj bodo tako veliki, da lahko neprekinjeno prenesejo povprečno obremenitev in morajo ustrezati pričakovanemu toku konične moči sočasne obremenitve izmeničnega toka. Oglejte si vse naše inverterje

  Izbira strokovnjaka

  Inverter Phoenix VE.Direct 375/12: pričakovana 200 W konična moč obremenitev se ne ujema s 700 W največjo konično močjo tega modela, kar pušča nekaj prostora za prihodnje potrebe. Večina kombijev temelji na 12 V sistemih, zato je priporočljivo, da deluje tudi servisni akumulator na 12 V.
  Sistemi z višjo dnevno porabo energije ali ki se zanašajo na krajši ‘čas motorja', se morda ne bodo mogli v celoti zanašati na polnjenje z alternatorjem in bodo morda zato potrebovali (čez noč) napajanje z električno energijo z obrežja, zlati pri uporabi svinčeno-kislinskih servisnih akumulatorjev, kjer traja polno polnjenje več časa kot uporaba litijevih akumulatorjev. Zato je tukaj kombinacija inverterja/polnilnika MultiPlus boljša izbira.
 • 02

  Litijev ali svinčeno-kislinski osrednji akumulator, v kateri velikosti?

  Podjetje Victron Energy nudi več možnosti za servisni akumulator, vendar je glavna izbira med svinčeno-kislinskim in litijevim, kar je predvsem odvisno od pričakovanj glede zmogljivosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža). Izbira tehnologije akumulatorja vodi tudi do različnih posledic za druge komponente sistema, ki so neposredno povezane (ali upravljajo) z akumulatorji.

  Na splošno uporabljajte litijeve, ko je dnevna potreba po energiji izjemno intenzivna, ko je bistvenega pomena izjemno hitro polnjenje ali kadar gre za omejitve teže ali prostora. Litijevi imajo tudi nižji strošek na cikel. Svinčeno-kislinski imajo nižje vnaprejšnje stroške in so idealni za običajne, manj zahtevne profile električne energije ter kadar teža in prostor nista pomembna. Zgoraj navedeno verjetno skrajša 45 let v razvoju znanja in izkušenj akumulatorja. Za več informacij se poglobite v naš pregled.

  Podjetje Victron Energy nudi izjemno kakovostne akumulatorje z visoko zmogljivostjo, ki so temeljito preizkušeni. Naši podatkovni listi nudijo pošteno sliko zmogljivosti in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj. Naša široka ponudba akumulatorjev
  Izbire, izbire... Litijev ali svinčeno-kislinski?

  Izbira strokovnjaka

  12 voltni globoko ciklični AGM 90 Ah. 12 voltni globoko ciklični AGM 90 Ah akumulator lahko brez težav za napajanje zagotovi kapaciteto 576 Wh na dan. V primerjavi z litijevim, bo polnjenje akumulatorjev počasnejše. DC-DC polnilnik 18 amperov je povezan s pametnim alternatorjem in bo v 5-7 urah napolnil 50 % izpraznjen servisni akumulator. Če dnevni čas motorja ne omogoča, da se akumulator popolnoma napolni, uporabite polnilnik 12/30 Blue Smart IP22 za polnjenje električne energije z obrežja čez noč.

  Litijev 12,8 V Smart 60 Ah. Ta izjemno lahka in kompaktna škatla je napolnjena s kapaciteto osupljivih 768 Wh energije, kar je več kot dovolj za oskrbo vseh pričakovanih obremenitev s kapaciteto 350 Wh, tudi če imate 20 % rezerve zaradi življenjskega cikla. Zaradi omejene oblike in teže, lahko ves prostor namenite delovnemu prostoru. Zahvaljujoč litijevim lastnostim hitrega polnjenja, je mogoče akumulator popolnoma napolniti z alternatorjem motorja v samo 1 uri (90 A alternator motorja bo v 1 uri varno napolnil s 45 amperi, izračunano s ±50 % nazivne zmogljivosti).
  Po izkušnjah za določanje velikosti akumulatorjev izračunamo za svinčeno-kislinske akumulatorje dvakratno dnevno porabo energije zaradi njihove 50-odstotne varne zmogljivosti praznjenja, približno 20 odstotkov pa ohranimo na zalogi za litijeve akumulatorje. Izberite najbližji model iz naše ponudbe in za zagotovilo zaokrožite ampere.
 • 03

  Varno združevanje (litijevih) osrednjih akumulatorjev s (pametnimi) alternatorji in zagonskimi akumulatorji

  Obvladajte vse izzive, ki se pojavijo z združevanjem (pametnih) alternatorjev, zagonskih in servisnih akumulatorjev (litijevih ali svinčeno-kislinskih) z našo širokoponudbo DC-DC polnilnikov, združevalnikov akumulatorja ali pametnih izdelkov BMS. Naše rešitve so posebej zasnovane za vozila in zagotavljajo, da se lahko tako svinčeno-kislinski in litijevi servisni akumulatorji pravilno polnijo, ne da bi poškodovali pametnega alternatorja ali akumulatorjev.
  Prava rešitev je med drugimi dejavniki predvsem odvisna od kombinacije vašega alternatorja (pametnega ali običajnega) in vrste servisnega akumulatorja (svinčeno-kislinskega ali litijevega). Za nasvet vprašajte lokalnega monterja podjetja Victron Energy. Vprašajte vašega monterja

  Izbira strokovnjaka

  Svinčeno-kislinski: Orion-Tr 12/12-18: Ta profesionalni DC-DC polnilnik ‘od akumulatorja do akumulatorja’ je zasnovan za varno povezavo katere koli velikosti alternatorja (pametnega ali običajnega) in zagonskega akumulatorja s katerokoli vrsto servisnega akumulatorja. Polnilnik 12 V do 12 V polni servisni akumulator z 18 A na uro, ko motor deluje.
  Litijev: Smart BMS CL 12-100: Za 12 V električne sisteme na osnovi litija z obremenitvijo do 100 A, je ta kompaktna in robustna rešitev popolna izbira. Naprava je sestavljena iz sistema za upravljanje akumulatorjev, omejevalnika toka in združevalnika akumulatorjev v enem. To upravlja in polni litijev akumulator pravilno in hitro. Omejuje polnilni tok na varno območje izhodnih specifikacij alternatorja, da prepreči pregrevanje ali predčasno obrabo alternatorja. Servisni in zagonski akumulator sta tudi varno združena. Naprava deluje z aplikacijo VictronConnect.
  V obeh primerih ščiti ločena zaščita akumulatorja BatteryProtect 100 A servisni akumulator pred prekomernim praznjenjem zaradi obremenitev (enosmernega toka), ki je dimenzioniran v skladu z največjim pričakovanim tokom obremenitve.

Izzivi strokovnjaka?
Vprašajte vašega lokalnega strokovnjaka Victron Energy.

Število možnosti za vsako komponento je precej obsežno. Zato pri podjetju Victron Energy usposabljamo strokovnjake, da vaše natančne potrebe prenesejo v robustne rešitve. Čutijo veliko odgovornost, da vedno svetujejo pravo rešitev (tudi, če jo to včasih v nasprotju s tem ,kar si je stranka na začetku zamislila). Naredili bodo vse, da boste zadovoljni in da bodo vaše naložbe varne za prihodnja leta.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Strokovnjak Victron stoji poleg avta z opremo Victron

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij. Da bi si ta razdelek pravilno ogledali, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Sistemski diagram

za sistem na osnovi litijevega in svinčeno-kislinskega akumulatorja

Kako se vidik električne energije prenese v sistem?

Osrednji akumulator
Obremenitev

Naprave z izmeničnim tokom (enofazne)

Vsak ‘gospodinjski’ aparat ali ‘težko orodje’, ki bi ga pričakovali doma ali v službi, je mogoče najti tudi v neodvisnih energijskih sistemih. Vse te naprave potrebujejo za delovanje izmenični tok (230 V ali 110 V).

Nekatere od teh naprav, kot so računalniki, so lahko občutljive na kakovost preobrnjene energije (slaba vhodna izmenična moč toka z obrežja ali generatorja lahko negativno vpliva na to kakovost). Oprema, ki jo poganja motor ali oprema za proizvodnjo toplote, lahko zahteva visok zagonski tok. Vsi naši inverterji proizvajajo čisti sinusni val, tudi če je kakovost vhoda izmeničnega toka manj dobra, kar zagotavlja, da se lahko napajajo občutljive obremenitve in imajo na splošno 2-kratno konično moč nazivne zmogljivosti inverterjev, da brez težav napajajo tudi najtežje obremenitve, ali v bistvu kakršno koli obremenitev.

Primeri naprav z izmeničnim tokom:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Alternatorji

Vozila in čolni so opremljeni z motorjem(i), ki proizvajajo električno energijo za pogon, hkrati pa proizvajajo električno energijo prek alternatorja. Alternatorji proizvajajo električno energijo z neposrednim enosmernim tokom iz mehanske energije, ki se uporablja za shranjevanje energije v baterijskem sklopu ali za neposredno napajanje opreme z enosmernim tokom.

Majhni motorji imajo običajno majhne alternatorje, večji motorji imajo običajno večje alternatorje, včasih pa so celo opremljeni z (izjemno) visoko zmogljivimi alternatorji, za povečanje izhodne moči. Vozila, zlasti tista z motorji Euro 4/5, imajo pametne (s spremenljivo napetostjo) alternatorje, ki nadzorujejo izhodno moč glede na delovne pogoje delovanja vozila. Zaradi tega niso uspešni pri polnjenju sekundarnega akumulatorskega sistema na uporabno raven. Litijevi servisni akumulatorji lahko močno obremenijo motor alternatorja, ki ga je verjetno potrebno zaščititi pred pregrevanjem ali zgodnjo obrabo.

Ne glede na alternator vašega motorja , ali vrsto servisnega akumulatorja, nudi Victron Energy široko izbiro rešitev za varno povezavo katerega koli alternatorja s katerim koli baterijskim sklopom, ne da bi bili oškodovani pametni alternator ali akumulatorji. Za več informacij si oglejte naše podatkovne liste. Preverite tudi dokumentacijo proizvajalca, da vidite, kakšen izhod lahko zagotovi vaš alternator. Pri litijevih servisnih sklopih in običajnih ali pametnih alternatorjih priporočamo, da izračunate 50 % specifikacijo izhodne moči alternatorja, da ne bi preobremenili alternatorja.

Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

Sistemi za upravljanje akumulatorjev

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Oglejte si vse naše sisteme za upravljanje akumulatorjev

Monitorji akumulatorja

Monitor akumulatorja je kot "merilec goriva" za vaš akumulator. Zapisuje, koliko električne energije se porabi in napolni. Monitor akumulatorja izračuna stanje napolnjenosti, preostalo zasedenost in čas do praznjenja. Napetost akumulatorja ne daje točne navedbe o tem, kako poln je akumulator (še posebej ne pod obremenitvijo). Monitor akumulatorja to daje.

Monitorji akumulatorjev Victron Energy spremljajo pretekle podatke, kot je število ciklov polnjenja, najgloblje praznjenje, najvišja napetost, najnižja napetost in tako dalje. Opozoril vas bo na kritične pogoje, kot so nizka napetost ali nizka napolnjenost in lahko celo izklopi celotno oskrbo z električno energijo, da bi se izognili dragim poškodbam akumulatorja ali zagonu generatorja.

Victron nudi monitorje za akumulator z ali brez zaslona, različice Smart omogočajo spremljanje podrobnih podatkov in prilagajanje nastavitev v naši brezplačni aplikaciji VictronConnect. Oglejte si vse naše monitorje akumulatorja

Zaščita akumulatorja BatteryProtect

Zaščita akumulatorja Battery Protect odklopi nebistvene obremenitve z akumulatorja preden je pod vnaprej nastavljeno ravnijo (popolna izpraznitev bi poškodovala akumulator) ali preden se toliko izprazni, da ne more več zagnati motorja.

Tu lahko izveste še več o zaščiti akumulatorja BatteryProtect Victron Energy. Vgrajene zakasnitve izklopa zagotavljajo, da se ključna elektronika ne izklopi pomotoma, tj. ko zagon motorja povzroči kratek padec napetosti. Prav tako bo samodejno znova povezala vse, ko bo akumulator dovolj napolnjen.
Zaščita akumulatorja BatteryProtect ima daljinsko stikalo, zato se lahko vklopi/izklopi prek BMS ali stikala. Pametna različica je programirljiva prek aplikacije VictronConnect.

Oglejte si našo ponudbo modelov zaščite akumulatorja BatteryProtect

Polnilniki

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Oglejte si vse naše polnilnike

DC-DC polnilniki

DC-DC pretvorniki ali polnilniki akumulator na akumulator (pretvorniki z vgrajenimi algoritmi polnjenja) se uporabljajo v sistemih z dvojnim akumulatorjem, kjer sta (pametni) alternator in zagonski akumulator združena s servisnim akumulatorjem (enake ali različne napetosti), da ga polnita. Uporabljajo se lahko tudi za polnjenje aplikacij, ki imajo namenske baterije (npr. bočni premčni propeler) ali za napajanje aplikacij, ki imajo drugačno napetost kot servisni baterijski sklop.

Večino DC-DC polnilnikov je mogoče uporabiti v 12 V ali 24 V sistemih in so primerni tako za svinčeno-kislinske in litijeve akumulatorje. Nekateri modeli DC-DC polnilnikov so lahko vzporedno povezani, da se poveča izhodni tok. DC-DC polnilniki so popolna in varna rešitev za polnjenje litijevih baterijskih sklopov iz pametnih alternatorjev (in kar se tega tiče svinčeno-kislinskih akumulatorjev).

Polnjenje litijevih akumulatorjev iz alternatorja
Večino alternatorjev ni mogoče neposredno povezati z litijevimi akumulatorji. Litijev akumulator bo porabil več toka, kot ga alternator lahko zagotovi, kar lahko povzroči trajno poškodbo alternatorja. Da se ne poškoduje alternator, je omejitev toka ena od možnosti ostati znotraj varnega območja alternatorja.

Victron nudi več rešitev za razrešitev tega problema, od katerih so eni od njih DC-DC pretvorniki:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Oglejte si ponudbo naših DC-DC pretvornikov

Elektronika z enosmernim tokom

Oprema za enosmerni tok je zasnovana tako, da deluje neposredno z električno energijo, ki prihaja iz baterijskega sklopa (enosmerni tok). Zlasti vozila in čolni imajo lahko na krovu (veliko) opreme z enosmernim tokom (kot so nadzorne plošče, luči, navigacijska oprema, avtomatski pilot, globinomere, itd.).

Nekateri manjši sistemi brez omrežja lahko delujejo samo na enosmerni tok, z 12 V lučmi, televizorji ali hladilniki. Večji sistemi lahko združujejo porabnike izmeničnega in enosmernega toka.

V vsakem primeru je potrebno, da se akumulator zaščiti pred prekomernim praznjenjem, zato v ta namen Victron nudi zaščito akumulatorja ‘BatteryProtect’.

Inverterji

Inverterji pretvarjajo enosmerno električno energijo iz akumulatorjev v izmenično električno energijo, varno napajajo katero koli napravo ali težka orodja z 230 V (ali 110 V na drugih trgih).

Vsi inverterji Victron Energy so razviti za poklicne dolžnosti in uživajo sloves izjemne odpornosti, celo v najzahtevnejših razmerah. Vgrajena tehnologija čistega sinusnega vala varno napaja občutljivo elektroniko kot so računalniki, njena najvišja vrednost konične moči omogoča visoke vklopne tokove s težkih delovnih orodij, zato lahko brez težav napajate katerokoli obremenitev. Njihova visoka učinkovitost in izjemno nizka lastna poraba zagotavljata, da se lahko shranjena energija uporabi za učinkovito napajanje porabnikov, namesto da bi morali računati z velikim presežkom, da bi nadomestili izgubljeno energijo.

Večji modeli lahko napajajo industrijske naprave in skoraj neomejeno moč je mogoče zagotoviti z vzporednim trifaznim delovanjem. Drugi modeli imajo vgrajene polnilnike (inverter/polnilniki), ki se lahko uporabljajo, ko je pomembno polnjenje iz virov obrežja ali izmeničnega toka. Glede na to, kaj potrebujete, je za vašo aplikacijo z naše ponudbe lažje izbrati pravi inverter, s čimer prihranite za nakup večjega.

Oglejte si vse naše inverterje Oglejte si vse naše inverter/polnilnike

Servisni akumulatorji

Servisni akumulator shranjuje električno energijo za porabnike sistemov, pri čemer zagotavlja samostojno napajanje, zlasti v trenutkih, ko viri vhodnega napajanja niso (v celoti) na voljo.

Victron Energy nudi več tehnologij akumulatorskih baterij, ki so vse zasnovane na strokovni učinkovitosti, zanesljivosti in dolgi življenjski dobi storitev v najbolj zahtevnih pogojih. Imajo 2-letno garancijo po vsem svetu, naši podatkovni listi pa pravično prikazujejo učinkovitost in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj.

Medtem ko obstaja več tehnologij za izbiro med svinčeno-kislinskimi in litijevimi, kar je predvsem odvisno od pričakovanj učinkovitosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža).

 • Izberite svinčeno-kislinski, ko:
 • Uporabljate občasno
 • So nizki nabavni stroški
 • Teža in prostor nista težava
 • Normalno polnjenje
 • Izberite litijev, ko:
 • Uporabljate vsak dan
 • So nižji stroški na cikel
 • Glede na težo in prostor
 • Hitro polnjenje

Servisni akumulatorji

Servisni akumulator shranjuje električno energijo za porabnike sistemov, pri čemer zagotavlja samostojno napajanje, zlasti v trenutkih, ko viri vhodnega napajanja niso (v celoti) na voljo.

Victron Energy nudi več tehnologij akumulatorskih baterij, ki so vse zasnovane na strokovni učinkovitosti, zanesljivosti in dolgi življenjski dobi storitev v najbolj zahtevnih pogojih. Imajo 2-letno garancijo po vsem svetu, naši podatkovni listi pa pravično prikazujejo učinkovitost in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj.

Medtem ko obstaja več tehnologij za izbiro med svinčeno-kislinskimi in litijevimi, kar je predvsem odvisno od pričakovanj učinkovitosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža).

 • Izberite svinčeno-kislinski, ko:
 • Uporabljate občasno
 • So nizki nabavni stroški
 • Teža in prostor nista težava
 • Normalno polnjenje
 • Izberite litijev, ko:
 • Uporabljate vsak dan
 • So nižji stroški na cikel
 • Glede na težo in prostor
 • Hitro polnjenje

Solarni polnilniki

Solarni polnilnik zbira energijo iz vaših solarnih panelov in jih shranjujejo v akumulatorjih. Naši solarni polnilniki povečajo z uporabo najnovejše, najhitrejše tehnologije to pridobivanje energije, jo inteligentno poganjajo, da dosežejo polno napolnjenost najkrajšem možnem času, medtem pa vzdržujejo dobro stanje akumulatorjev, zagotavljajo boljše delovanje... in daljšo življenjsko dobo.

V večini primerov se intenzivnost solarnih panelov nenehno spreminja, kar vpliva na njihovo delovanje. Solarni krmilniki Victron Energy uporabljajo izredno hitro točko največje moči sledenja, da izkoristijo do 30 % več električne energije iz vaših panelov.

Pametni modeli omogočajo sledenje in analizo nakopičene solarne energije prek brezplačne aplikacije VictronConnect, druge povezljive možnosti pa omogočajo daljinsko povezovanje prek našega portala VRM. Manjši modeli imajo inteligentno izhodno obremenitev, ki preprečuje škodo, ki so jo povzročili izpraznjeni akumulatorji. Za večje sisteme je mogoče solarne polnilnike sinhronizirati, tako da delujejo kot en velik in zelo učinkovit polnilnik.

Oglejte si naš solarni kalkulator za izračun velikosti solarnih panelov in izberite polnilnik MPPT

Solarni paneli

Solarni paneli ujamejo energijo iz sončne svetlobe in jo posredujejo solarnemu krmilniku polnjenja, ki to energijo shranjuje v sistemih baterijskega sklopa. Dodajanje solarnih panelov v vaš sistem pomeni brezplačno energijo, neodvisnost od omrežja ter vam omogoča zmanjšati ali odpraviti potrebo po hrupnih, težkih generatorjev, ki potrebujejo gorivo in vzdrževanje.

Victron Energy nudi široko ponudbo solarnih panelov z visoko zmogljivostjo pri šibki svetlobi in visoko občutljivost na svetlobo v celotnem sončnem spektru, zaradi česar je popolna izbira za vsak sistem. Solarni paneli Victron Energy izpolnjujejo najstrožje varnostne zahteve, njihova omejena garancija pa na tej poti ne pomeni nobenih presenečenj.

Oglejte si vse naše solarne panele

Zagonski akumulatorji

Zagonski akumulatorji se uporabljajo za zagon motorjev. Ti akumulatorji so zasnovani za spoprijemanjem z velikim tokom praznjenja in imajo v primerjavi s servisnimi akumulatorji drugačno tehnologijo. Da bi preprečili nenamerno praznjenje zagonskega akumulatorja, ga je potrebno vedno ločiti od servisnih akumulatorjev. Victron Energy nudi več rešitev za različne vrste sistema.

Victron Energy nudi različne združevalnike akumulatorjev. Na voljo so tudi bolj izčrpni načini za varno povezavo zagonskega in servisnega akumulatorja, vključno s povezavo združevalnika akumulatorjev z BMS, izdelki Smart BMS vse v enem ali DC-DC polnilniki. Te druge možnosti lahko vključujejo več možnosti nadzora in konfiguriranja, zlasti za zaščito nereguliranih alternatorjev pred pregrevanjem in litijevih akumulatorjev pred prekomernim (praznjenjem) polnjenjem.

Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

VictronConnect

Vse pametne izdelke Victron Energy je mogoče spremljati in upravljati iz vaše dlani. Preprosto povežite aplikacijo VictronConnect prek Bluetooth-a in imeli boste neposreden dostop do podatkov o zmogljivosti vašega sistema. Prav tako lahko preprosto spremenite nastavitve, naprave vklopite ali izklopite in veliko več.

Ne-pametne naprave z vhodom VE.Direct lahko postanejo tudi pametne prek uporabe VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Prav tako je možno vaš sistem daljinsko spremljati in nadzorovati. Funkcionalnost daljinskega povezovanja VictronConnect-Remote omogoča izdelkom Victron z vmesnikom VE.Direct daljinski dostop prek izdelka GX, prek spletnega portala VRM. Ta zmogljiva funkcija omogoča popolno konfiguracijo izdelka in spremljanje od praktično kjerkoli po svetu z uporabo aplikacije VictronConnect. Izkušnja uporabniškega vmesnika je takšna, kot so bili izdelki povezani lokalno z uporabo povezave Bluetooth ali žičnega vmesnika VE.Direct do USB.

Oglejte si, kaj zmore aplikacija VictronConnect Oglejte si naše naprave GX
Specifikacije sistema
Kako se profil električne energije prenese v sistem? Tukaj je naše priporočilo za učinkovito in stroškovno ekonomično rešitev za električno energijo luči strokovnjakov za mobilne storitve, za sisteme na osnovi litijevih in svinčeno-kislinskih akumulatorjev.

Da bi videli tabelo in celoten razdelek podrobneje in ustrezno, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Poraba energije
Pričakovani porabniki energije
±3 napolnjenost akumulatorjev za brezžično orodje
Napajanje majhne mobilne pisarne (prenosni računalnik/tiskalnik/pametni telefon)
Luči v kabini (LED)
Potrebna dnevna poraba energije:
350 Wh
Potrebna konična moč:
200 W
Konična zmogljivost sistema:
700 W
Največja poraba energije svinčeno-kislinske:
540 W
Največja poraba energije litijeve:
768 W
Pretvarjanje
Inverter
Victron Phoenix 12/350 ali
Shranjevanje
Service battery:
220 Ah 12 V AGM
Litijev: 12,8 V / 60 Ah
Zaščita akumulatorja Battery Protect:
Zaščita akumulatorja 100 A
Ščiti akumulatorje pred prekomerno izpraznitvijo. Uporaba za svinčeno-kislinske in litijeve sisteme
Proizvodnja
Polnjenje prek motorjev alternatorja (tu so oglejte razlago)
Izhodna moč alternatorja:
70-90 amperov*
Varna izhodna moč 50%
* Za specifikacije si oglejte podatkovni list proizvajalca.
Polnjenje svinčeno-kislinskega:
Orion-Tr 12/12-18* ali
Cyrix-ct 120 A**
* Naša pametna različica
** Cyrix ne deluje s pametnimi alternatorji.
Za uporabo litija:
Smart BMS CL 12/100
Zavarovano z največjo močjo 40 amperov, polnjenje z litijevim akumulatorjem s 30 amperi, polno polnjenje 50 % izpraznjenega akumulatorja v ±1 uri.
Priključeno na + plus stran, ni potrebe po ločenih obremenitvam enosmernega toka.
Spremljanje
Monitor akumulatorja:
Monitor akumulatorja SmartShunt 500 A
Razširitve
Battery charger:
Polnilnik Blue Power IP22 12/30
V primeru <2 urnega dnevnega polnjenja prek alternatorja motorja, dodajte napajanje z električno energijo z obrežja ali solarno polnjenje.
Solarni panel:
Panel BlueSolar: : ±100 W
Solarni krmilnik polnjenja:
Smart MPPT 75/15
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol

Zakaj podjetje Victron Energy?

Pravi izdelki za delo

Ker ste vedno na poti, boste želeli zanesljive, a stroškovno učinkovite rešitve, ki vas bodo oskrbovale z električno energijo v prihodnjih letih. Pomembno je, da izberete napajalnike, ki ustrezajo vašim natančnim potrebam in izpolnjujejo njihove specifikacije, da ne boste razočarani. Victron Energy ima široko ponudbo modularno povezanih izdelkov, ki ostajajo zvesti svoji obljubi. Poganjajo jih znanje in izkušnje, zahvaljujoč 45-letnemu obvladovanju izzivov z električno energijo z inovacijami.

Ikona 45 let podjetja Victron Energy
Litijev akumulator

Zakaj podjetje Victron Energy?

Vedno vklopljen. Vedno pripravljen.

Naši robustni sistemi vedno znova zagotavljajo neprimerljivo zanesljivost. To zaznamuje naše vodilno mesto na svetovnem trgu opreme za oskrbo z električno energijo za reševalnavozila, kar je ponazorjeno z neštetimi zgodbami s 40 in več let starimi inverterji Victron Energy, ki še vedno opravljajo tisto, za kar so bili zasnovani.

Reševalno vozilo

Zakaj podjetje Victron Energy?

Zanesljivost zagotavlja dolge življenjske cikle storitev

Pri odločitvah o naložbah pri oskrbi z električno energijo so lahko izračuni, ki temeljijo izključno na ceni, zavajajoči. Enako pomembna sta njihova resnična zmogljivost in pričakovan življenjski cikel storitev. Še dobro, da oprema Victron Energy izpolnjuje svoje specifikacije, tako glede zmogljivosti kot pričakovanega življenjskega cikla (če se uporablja, kot je zasnovano). Naša 5-letna garancija ter pravila poštenih in hitrih popravil pomenijo, da so vaše naložbe zaščitene in v večini primerov vas ne bodo razočarale.

leta garancije
Strokovnjak podjetja Victron prikazuje stranki aplikacijo VictronConnect

Zakaj podjetje Victron Energy?

Strokovni izzivi. Sprejeto.

Ne glede na to, kaj poganja elektroniko vašega vozila ali izbor orodij, ki jih prinesete na delo, ima Victron Energy eno najširših ponudb opreme za oskrbo z električno energijo na trgu za napajanje vaših genialnih del. Prednost dela samo z eno blagovno znamko, ki pokriva vse, pomeni, da imate samo en stik za nadgradnje ali reševanje kakršnih koli redkih težav, ki se lahko pojavijo. Naša globalna mreža strokovnjakov Victron Energy je usposobljena s 45-letnimi izkušnjami reševanja težav. Vaše izzive lahko pretvorijo v robustne rešitve, s katerimi boste zadovoljni in vaše naložbe bodo varne še v prihajajočih letih.

Strokovnjak družbe Victron stoji v zadnjem delu avta poleg opreme Victron

Zakaj podjetje Victron Energy?

Gospodarska vozila
s pogonom znanja in izkušenj

Oglejte si, kako rešujemo tipične avtomobilske izzive
Motor, ki ga poganja
Ikona puščice
Poženite se skozi znanje in izkušnje naših gospodarskih vozil

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij, da bi si ta razdelek pravilno ogledali, zato razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Smart BMS CL 12/100

Varno združite katerikoli alternator s pametnimi litijevimi akumulatorji.

Oglejte si različne priljubljene sistemske diagrame vozil
Prenesite našo knjižico
Prenesite ikono
Temeljita primerjava

Mnenje strokovnjaka: litijevi ali AGM akumulatorji?

Pokaži več Carret icon
DC-DC polnilnik

Profesionalno polnjenje servisnega akumulatorja z Orion-TR Smart.

Strokovnjak Victron

Prijavite se na naš avtomobilski spletni seminar ali usposabljanje.

Prenesite našo brošuro

Oglejte si vse naše izdelke gospodarskih vozil in več konfiguracij.

Victron povezava

Vpogled v realnem času in popoln nadzor z našo aplikacijo VictronConnect

Primeri rešitev naših partnerjev

Obiščite naš blog

Poiščite svojega lokalnega prodajalca

Naša dobro uveljavljena mreža lokalnih strokovnjakov podjetja Victron je namenjena iskanju optimalne rešitve za vaš izziv.

Zanesite se na našo storitev po vsem svetu

Pri podjetju Victron nam je pomembno, da strankam nudimo hitro in dosledno storitev ter podporo. Zato naša svetovna mreža strokovnjakov podjetja Victron zagotavlja najvišjo raven tehničnega znanja in izkušenj ter se zavezuje, da bo opravila popravila kakor hitro je mogoče.

Tako lahko začnete ali nadaljujete svoje potovanje, kamorkoli ste že namenjeni.