Terenski preizkus: PV moduli

Primerjava v resničnem svetu med enojnimi, poli, PERC in dvojnimi PV moduli.

Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
E
Skupni izkoristek sončne energije: --
W
Romunija
--
--
Datum namestitve: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Obsevanje

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Reševalno vozilo

Delovati mora kjerkoli, kadarkoli.

Ko lahko sekunde rešijo življenje, ni mogoče podcenjevati pomena zanesljivega mobilnega sistema električne energije. Sistem električne energije nikoli ne bi smel biti moteč za zdravnike, preprosto mora delovati kjerkoli, kadarkoli, vsakič. Sistem mora biti pripravljen na najslabše možne scenarije in preprečiti težave z električno energijo, kjerkoli je to le mogoče.

Te visoke zahteve spodbujajo naše inženirje k zagotavljanju rešitvam, ki so ne glede na vse še naprej učinkovite. 45 let inovacij in reševanja težav nas je morda pripeljalo do tega, da smo postali vodilni na svetovnem trgu oskrbe z električno energijo za reševalna vozila, vendar to ni spremenilo tega, kdo smo. Ravno nasprotno, to nas navdihuje za ustvarjanje vedno boljših energetskih rešitev, ki jih poganjajo znanje in izkušnje.

Kjer elektrika lahko

rešuje življenja

Reševalna vozila so na voljo v različnih oblikah. Victron Energy ima modularen sistem s komponentami, ki izdelovalcem reševalnih vozil omogočajo izdelavo celotnega sistema za natančne specifikacije in proračun. Predvidevajmo, da načrtujemo za povprečno veliko reševalno vozilo.

Dnevna poraba energije

1800 Wh

Zahteva po konični moči

1500W

V tem primeru

Dnevna poraba energije se izračuna tako, da se sešteva vsota časa uporabe na dan vseh X porabnikov. Za izračun zahtevane konične moči se istočasno dodajo vsi vati uporabljenih porabnikov.

Očitne izbire

Zasnova sistema

Vidiki

Spodaj je razloženih nekaj glavnih vidikov načrtovanja, kliknite na vprašanja za priporočila naših inženirjev

 • 01

  Katera (velikost) inverterja je zanesljiva in kompaktna rešitev?

  Naši najboljši inverter/polnilniki že mnogo let napajajo najbolj zahtevne izzive.
  Ponudba MultiPlus je najboljša izbira kadar potrebujete tako pretvarjanje in polnjenje električne energije z obrežja. Tehnologija čistega sinusnega vala varno napaja občutljivo elektroniko brez težav, kot so računalniki in katera koli obremenitev. Funkcija UPS zagotavlja, da je mogoče električno energijo z obrežja priključiti ali izključiti, ne da bi povzročila motnje za uporabnike, zahvaljujoč brezhibnemu preklapljanju v manj kot 20 mikrosekundah. Polnjenje servisnega in zagonskega akumulatorja poteka z vgrajenim polnilnikom, ki lahko polni oba s posameznimi profili polnjenja. Široka ponudba modelov MultiPlus omogoča enostavno učinkovito ujemanje pravega inverterja z zahtevami. Pri prostorskih omejitvah so na voljo kompaktni modeli.
  Inverterji pretvarjajo električno energijo enosmernega toka v električno energijo izmeničnega toka. Inverterji naj bodo tako veliki, da lahko neprekinjeno prenesejo povprečno obremenitev in morajo ustrezati pričakovanemu toku konične moči sočasnih obremenitev izmeničnega toka. Oglejte si vse naše inverter/polnilnike

  Izbira strokovnjaka

  MultiPlus Compact 12/2000/80: na osnovi 12 V delovne napetosti vozila, ta 2000 VA inverter z lahkoto napaja obremenitve in njihovo konično moč. Polnilni tok 80 amperov bo hitro napolnil litijev servisni baterijski sklop, medtem ko drugi izhod skrbi za zagonski akumulator. V primeru svinčeno-kislinskih akumulatorjev se lahko polnilni tok zmanjša, da ustreza velikosti baterijskega sklopa. Kompaktno ohišje prihrani prepotreben prostor v kabini.
  Sistemi z višjo dnevno porabo energije ali sistemi na osnovi svinčeno-kislinskih servisnih akumulatorjev bodo potrebovali več časa za električno energijo z obrežja, da se popolnoma napolnijo. Zaradi lastnosti polnjenja svinčeno-kislinskih bo potrebno več časa, kar pomeni, da potrebuje pri parkiranju več časa za polnjenje električne energije z obrežja.
 • 02

  Litijev ali svinčeno-kislinski osrednji akumulator, v kateri velikosti?

  Podjetje Victron Energy nudi več možnosti za servisni akumulator, vendar je glavna izbira med svinčeno-kislinskim in litijevim, kar je predvsem odvisno od pričakovanj glede zmogljivosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža). Izbira tehnologije akumulatorja vodi tudi do različnih posledic za druge komponente sistema, ki so neposredno povezane (ali upravljajo) z akumulatorji.

  Na splošno uporabljajte litijeve, ko je dnevna potreba po energiji izjemno intenzivna, ko je bistvenega pomena izjemno hitro polnjenje ali kadar gre za omejitve teže ali prostora. Litijevi imajo tudi nižji strošek na cikel. Svinčeno-kislinski ima nižje vnaprejšnje stroške in je idealen za običajne, manj zahtevne profile električne energije ter kadar teža in prostor nista pomembna. Zgoraj navedeno verjetno skrajša 45 let v razvoju znanja in izkušenj akumulatorja. Za več informacij se poglobite v naš pregled.

  Podjetje Victron Energy nudi izjemno kakovostne akumulatorje z visoko zmogljivostjo, ki so temeljito preizkušeni. Naši podatkovni listi nudijo pošteno sliko zmogljivosti in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj. Naša široka ponudba akumulatorjev
  Izbire, izbire... Litijev ali svinčeno-kislinski?

  Izbira strokovnjaka

  Litijev 12,8 V Smart 200 Ah. Ta izjemno lahka in kompaktna škatla je polna neverjetnih 2560 kWh energije, več kot dovolj za oskrbo vseh pričakovanih obremenitev, hkrati pa ohranja 20 % rezerve za življenjski cikel. Zaradi omejene oblike in teže je lahko ves prostor namenjen pomoči tistim, ki jo potrebujejo. Zahvaljujoč litijevim lastnostim hitrega polnjenja, lahko alternator motorja popolnoma napolni akumulator v samo 2,5 urah (alternator 130 A se bo varno polnil s 65 A na uro, pri izračunu ±50 % odstopanja nazivne zmogljivosti). Ko potrebujete električno energijo z obrežja, lahko polnilnik MultiPlus 80 A zagotovi polno polnjenje v ±2 urah.

  2X 12 voltni globoko ciklični AGM 165 Ah. Številna reševalna vozila so se napajala s svinčeno-kislinskimi akumulatorji in se še vedno, zaradi česar je to postala privzeta možnost. Čeprav ponujajo nižje vnaprejšnje stroške, bo število polnilnih ciklov manjše, kar pomeni, da ima litij nižjo ceno na cikel in je zato dolgoročno boljša in cenejša izbira. Če je manj omejitev za težo in prostor, lahko dva vzporedno povezani 12 voltna globoka cikla AGM 165 Ah akumulatorja, da brez težav napajata težo obremenitev. Polnjenje akumulatorjev bo počasnejše, kar bo v primerjavi z litijevim ustvarilo večjo odvisnost polnjenja električne energije z obrežja. DC-DC polnilnik, ki je povezan s pametnim alternatorjem, bo v ±5-7 urah popolnoma napolnil 50 % izpraznjene servisne akumulatorje. Ko je povezan z električno energijo z obrežja, polni MultiPlus akumulatorje čez noč.
  Po izkušnjah za določanje velikosti akumulatorjev izračunamo za svinčeno-kislinske akumulatorje dvakratno dnevno porabo energije zaradi njihove 50-odstotne varne zmogljivosti praznjenja, približno 20 odstotkov pa ohranimo na zalogi za litijeve akumulatorje. Izberite najbližji model iz naše ponudbe in za zagotovilo zaokrožite ampere.
 • 03

  Varno združevanje (litijevih) osrednjih akumulatorjev s (pametnimi) alternatorji in zagonskimi akumulatorji

  Obvladajte vse izzive, ki se pojavijo z združevanjem (pametnih) alternatorjev, zagonskih in servisnih akumulatorjev (litijevih ali svinčeno-kislinskih) z našo široko ponudbo DC-DC polnilnikov, združevalnikov akumulatorjev ali pametnih BMS izdelkov. Naše rešitve so posebej zasnovane za vozila in zagotavljajo, da se lahko tako svinčeno-kislinski in litijevi servisni akumulatorji pravilno (izpraznijo) polnijo, ne da bi poškodovali pametnega alternatorja ali akumulatorjev.
  Prava rešitev je med drugimi dejavniki predvsem odvisna od kombinacije vaših alternatorjev (pametnega ali običajnega) in vrste servisnega akumulatorja (svinčeno-kislinskega ali litijevega). Za nasvet prosite lokalnega monterja Victron Energy Vprašajte vašega monterja

  Izbira strokovnjaka

  Litijev: Sistem za upravljanje akumulatorjev BMS 12/200: Za 12 V električne sisteme na osnovi litija z obremenitvijo do 200 A, je ta kompaktna in robustna rešitev popolna izbira. Naprava zagotavlja številne funkcije: ‘Sistem za upravljanje akumulatorjev', ‘Omejevalnik toka', ‘Združevalnik akumulatorjev’ in ‘Zaščita akumulatorja BatteryProtect’ v enem. Funkcija sistema za upravljanje akumulatorjev upravlja in polni litijev akumulator pravilno in hitro. Funkcija omejevalnika toka omejuje polnilni tok na varno območje izhodnih specifikacij alternatorja, da prepreči pregrevanje ali predčasno obrabo alternatorja. Funkcija združevalnika akumulatorjev varno združuje osnovni in zagonski akumulator. Funkcija zaščite akumulatorja BatteryProtect bo zaščitila osnovni akumulator pred prekomernim praznjenjem. BMS 12/200 združuje vse te funkcionalnosti v eno, zaradi česar je popolna rešitev za vozila.
  Upoštevajte, da bo treba porabnike enosmernega toka izolirati, saj je BMS 12/200 priključen na minus in s tem na podvozje.
  Svinčeno-kislinski: Orion-Tr Smart 12/12-30 in pametna zaščita akumulatorja Smart BatteryProtect 220 A: Ta ponudba profesionalnih DC-DC polnilnikov ‘od akumulatorja do akumulatorja’ je zasnovana za varno povezavo katere koli velikosti 12 V alternatorja (pametnega ali običajnega) in zagonskega akumulatorja s katerokoli vrsto servisnega akumulatorja. 12/12-30 bo od pametnega alternatorja zahteval polnilni tok 30 amperov na uro, ki sicer ne bo zagotavljal neprekinjenega toka, ki je dovolj visok za polnjenje (zato združevalnik akumulatorjev Cyrix-ct ne bo deloval s pametnim alternatorjem).
  Zaščita akumulatorja BatteryProtect 2200 A bo zaščitila servisni akumulator pred prekomernim praznjenjem zaradi obremenitev (enosmernega toka), ki je dimenzioniran v skladu z največjim pričakovanim tokom obremenitve. Stopnje vklopa in izklopa je mogoče nastaviti prek aplikacije VictronConnect.
 • 04

  Kako v primeru dvojne nevarnosti zagnati motor iz osrednjega akumulatorja?

  V redkih primerih, ko zagonski akumulator deluje zasilno, deluje dodatni Cyrix-ct kot rele v sili med servisnim in zagonskim akumulatorjem, tako, da lahko motor zaženete s pritiskom na gumb poleg volana, ki aktivira daljinsko stikalo za vklop/izklop. V tem primeru ima Cyrix-ct 230 A zagonsko moč 500 A (za 5 sekund). Upoštevajte, da ta Cyrix-ct olajša samo zagon v sili, polnjenje servisnega akumulatorja iz zagonskega akumulatorja poteka drugače: oglejte si varno združevanje alternatorjev z akumulatorji.

Izzivi strokovnjaka?
Vprašajte vašega lokalnega strokovnjaka Victron Energy.

Število možnosti za vsako komponento je precej obsežno. Zato pri podjetju Victron Energy usposabljamo strokovnjake, da vaše natančne potrebe prenesejo v robustne rešitve. Čutijo veliko odgovornost, da vedno svetujejo pravo rešitev (tudi, če jo to včasih v nasprotju s tem ,kar si je stranka na začetku zamislila). Naredili bodo vse, da boste zadovoljni in da bodo vaše naložbe varne za prihodnja leta.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Strokovnjak Victron stoji poleg avta z opremo Victron

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij. Da bi si ta razdelek pravilno ogledali, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Sistemski diagram

za sistem na osnovi litijevega in svinčeno-kislinskega akumulatorja

Kako se vidik električne energije prenese v sistem?

Osrednji akumulator
Obremenitev

Naprave z izmeničnim tokom (enofazne)

Vsak ‘gospodinjski’ aparat ali ‘težko orodje’, ki bi ga pričakovali doma ali v službi, je mogoče najti tudi v neodvisnih energijskih sistemih. Vse te naprave potrebujejo za delovanje izmenični tok (230 V ali 110 V).

Nekatere od teh naprav, kot so računalniki, so lahko občutljive na kakovost preobrnjene energije (slaba vhodna izmenična moč toka z obrežja ali generatorja lahko negativno vpliva na to kakovost). Oprema, ki jo poganja motor ali oprema za proizvodnjo toplote, lahko zahteva visok zagonski tok. Vsi naši inverterji proizvajajo čisti sinusni val, tudi če je kakovost vhoda izmeničnega toka manj dobra, kar zagotavlja, da se lahko napajajo občutljive obremenitve in imajo na splošno 2-kratno konično moč nazivne zmogljivosti inverterjev, da brez težav napajajo tudi najtežje obremenitve, ali v bistvu kakršno koli obremenitev.

Primeri naprav z izmeničnim tokom:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Alternatorji

Vozila in čolni so opremljeni z motorjem(i), ki proizvajajo električno energijo za pogon, hkrati pa proizvajajo električno energijo prek alternatorja. Alternatorji proizvajajo električno energijo z neposrednim enosmernim tokom iz mehanske energije, ki se uporablja za shranjevanje energije v baterijskem sklopu ali za neposredno napajanje opreme z enosmernim tokom.

Majhni motorji imajo običajno majhne alternatorje, večji motorji imajo običajno večje alternatorje, včasih pa so celo opremljeni z (izjemno) visoko zmogljivimi alternatorji, za povečanje izhodne moči. Vozila, zlasti tista z motorji Euro 4/5, imajo pametne (s spremenljivo napetostjo) alternatorje, ki nadzorujejo izhodno moč glede na delovne pogoje delovanja vozila. Zaradi tega niso uspešni pri polnjenju sekundarnega akumulatorskega sistema na uporabno raven. Litijevi servisni akumulatorji lahko močno obremenijo motor alternatorja, ki ga je verjetno potrebno zaščititi pred pregrevanjem ali zgodnjo obrabo.

Ne glede na alternator vašega motorja , ali vrsto servisnega akumulatorja, nudi Victron Energy široko izbiro rešitev za varno povezavo katerega koli alternatorja s katerim koli baterijskim sklopom, ne da bi bili oškodovani pametni alternator ali akumulatorji. Za več informacij si oglejte naše podatkovne liste. Preverite tudi dokumentacijo proizvajalca, da vidite, kakšen izhod lahko zagotovi vaš alternator. Pri litijevih servisnih sklopih in običajnih ali pametnih alternatorjih priporočamo, da izračunate 50 % specifikacijo izhodne moči alternatorja, da ne bi preobremenili alternatorja.

Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

Združevalniki akumulatorjev

Združevalniki akumulatorjev se uporabljajo za varno vzporedno povezovanje zagonskega akumulatorja in servisnega akumulatorja.
Združevalnik akumulatorjev bo omogočil polnjenje servisnega akumulatorja pri delujočem motorju (na prednastavljeni napetosti). Servisni akumulator se odklopi iz zagonskega akumulatorja, ko se napetost zniža pod nivo plovca, pri čemer se prepreči izpraznitev obremenitev, ki delujejo iz servisnega akumulatorja. Victron Energy nudi več modelov in velikosti združevalnikov akumulatorjev glede na vrsto vašega sistema, ki je najboljša izbira.

Zagon v sili: v primeru okvare zagonskega akumulatorja nekateri združevalniki akumulatorjev omogočajo, da se motor zažene iz servisnega akumulatorja. Za več informacij si oglejte podatkovne liste. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: sl MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Kot alternativo uporabi združevalnikov akumulatorjev lahko druge možnosti vključujejo več možnosti nadzora in konfiguriranja, zlasti za zaščito nereguliranih alternatorjev pred pregrevanjem in litijevih akumulatorjev pred prekomernim (praznjenjem) polnjenjem. Za združevanje svinčeno-kislinskih akumulatorjev, lahko razmislimo o možnostih DC-DC polnilnikov. Možnosti litijevih servisnih akumulatorjev vključujejo DC-DC polnilnike, posebne litijeve združevalnike akumulatorjev (ki se lahko povežejo z BMS) ali izdelke vse v enem pametni BMS.

Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si naše DC-DC polnilnike Oglejte si naše (pametne) BMS možnosti

Sistemi za upravljanje akumulatorjev

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Oglejte si vse naše sisteme za upravljanje akumulatorjev

Monitorji akumulatorja

Monitor akumulatorja je kot "merilec goriva" za vaš akumulator. Zapisuje, koliko električne energije se porabi in napolni. Monitor akumulatorja izračuna stanje napolnjenosti, preostalo zasedenost in čas do praznjenja. Napetost akumulatorja ne daje točne navedbe o tem, kako poln je akumulator (še posebej ne pod obremenitvijo). Monitor akumulatorja to daje.

Monitorji akumulatorjev Victron Energy spremljajo pretekle podatke, kot je število ciklov polnjenja, najgloblje praznjenje, najvišja napetost, najnižja napetost in tako dalje. Opozoril vas bo na kritične pogoje, kot so nizka napetost ali nizka napolnjenost in lahko celo izklopi celotno oskrbo z električno energijo, da bi se izognili dragim poškodbam akumulatorja ali zagonu generatorja.

Victron nudi monitorje za akumulator z ali brez zaslona, različice Smart omogočajo spremljanje podrobnih podatkov in prilagajanje nastavitev v naši brezplačni aplikaciji VictronConnect. Oglejte si vse naše monitorje akumulatorja

Zaščita akumulatorja BatteryProtect

Zaščita akumulatorja Battery Protect odklopi nebistvene obremenitve z akumulatorja preden je pod vnaprej nastavljeno ravnijo (popolna izpraznitev bi poškodovala akumulator) ali preden se toliko izprazni, da ne more več zagnati motorja.

Tu lahko izveste še več o zaščiti akumulatorja BatteryProtect Victron Energy. Vgrajene zakasnitve izklopa zagotavljajo, da se ključna elektronika ne izklopi pomotoma, tj. ko zagon motorja povzroči kratek padec napetosti. Prav tako bo samodejno znova povezala vse, ko bo akumulator dovolj napolnjen.
Zaščita akumulatorja BatteryProtect ima daljinsko stikalo, zato se lahko vklopi/izklopi prek BMS ali stikala. Pametna različica je programirljiva prek aplikacije VictronConnect.

Oglejte si našo ponudbo modelov zaščite akumulatorja BatteryProtect

Cerbo GX

Victron Energy Cerbo GX je komunikacijsko središče vaših sistemov namestitve, ki vam vedno omogočajo popoln nadzor ne glede kje se nahajate in povečajo njegovo zmogljivost. Izbirni GX Touch 50 je spremljevalec naprave Cerbo GX, ki je pet palčni prikazovalnik z zaslonom na dotik, ki prikazuje takojšen pregled vašega sistema in v trenutku omogoča prilagajanje nastavitev.

Takoj spremljate stanje napolnjenosti akumulatorja, porabo električne energije, zbiranje energije iz PV, generatorja in omrežja ali preverite nivo rezervoarja in meritve temperature. Enostavno nadzirajte omejitev vhodnega toka električne energije z obrežja, (samodejni) vklop/izklop generatorjev ali celo nastavite mirna obdobja, da preprečite vklop generatorja sredi noči. Spremenite katerokoli nastavitev za optimiziranje sistema, spremljajte opozorila, izvajajte diagnostične preglede in daljinsko rešujte izzive z brezplačnim portalom Daljinsko upravljanje Victron (VRM).

Cerbo GX je vizualni sistem, enostaven za uporabo, ki spremeni vsak izziv električne energije v preprosto izkušnjo. Enostavno se povežite z našim portalom Daljinsko upravljanje Victron (VRM) ali dostopajte neposredno s pomočjo zaslona GX Touch 50, večnamenskega zaslona ali naše aplikacije VictronConnect, zahvaljujoč svoji dodani Bluetooth zmogljivosti.

DC-DC polnilniki

DC-DC pretvorniki ali polnilniki akumulator na akumulator (pretvorniki z vgrajenimi algoritmi polnjenja) se uporabljajo v sistemih z dvojnim akumulatorjem, kjer sta (pametni) alternator in zagonski akumulator združena s servisnim akumulatorjem (enake ali različne napetosti), da ga polnita. Uporabljajo se lahko tudi za polnjenje aplikacij, ki imajo namenske baterije (npr. bočni premčni propeler) ali za napajanje aplikacij, ki imajo drugačno napetost kot servisni baterijski sklop.

Večino DC-DC polnilnikov je mogoče uporabiti v 12 V ali 24 V sistemih in so primerni tako za svinčeno-kislinske in litijeve akumulatorje. Nekateri modeli DC-DC polnilnikov so lahko vzporedno povezani, da se poveča izhodni tok. DC-DC polnilniki so popolna in varna rešitev za polnjenje litijevih baterijskih sklopov iz pametnih alternatorjev (in kar se tega tiče svinčeno-kislinskih akumulatorjev).

Polnjenje litijevih akumulatorjev iz alternatorja
Večino alternatorjev ni mogoče neposredno povezati z litijevimi akumulatorji. Litijev akumulator bo porabil več toka, kot ga alternator lahko zagotovi, kar lahko povzroči trajno poškodbo alternatorja. Da se ne poškoduje alternator, je omejitev toka ena od možnosti ostati znotraj varnega območja alternatorja.

Victron nudi več rešitev za razrešitev tega problema, od katerih so eni od njih DC-DC pretvorniki:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Oglejte si ponudbo naših DC-DC pretvornikov

Elektronika z enosmernim tokom

Oprema za enosmerni tok je zasnovana tako, da deluje neposredno z električno energijo, ki prihaja iz baterijskega sklopa (enosmerni tok). Zlasti vozila in čolni imajo lahko na krovu (veliko) opreme z enosmernim tokom (kot so nadzorne plošče, luči, navigacijska oprema, avtomatski pilot, globinomere, itd.).

Nekateri manjši sistemi brez omrežja lahko delujejo samo na enosmerni tok, z 12 V lučmi, televizorji ali hladilniki. Večji sistemi lahko združujejo porabnike izmeničnega in enosmernega toka.

V vsakem primeru je potrebno, da se akumulator zaščiti pred prekomernim praznjenjem, zato v ta namen Victron nudi zaščito akumulatorja ‘BatteryProtect’.

GX Touch

Victron Energy Cerbo GX je komunikacijsko središče vaših sistemov namestitve, ki vam vedno omogočajo popoln nadzor ne glede kje se nahajate in povečajo njegovo zmogljivost. Izbirni GX Touch 50 je spremljevalec naprave Cerbo GX, ki je pet palčni prikazovalnik z zaslonom na dotik, ki prikazuje takojšen pregled vašega sistema in v trenutku omogoča prilagajanje nastavitev.

Takoj spremljate stanje napolnjenosti akumulatorja, porabo električne energije, zbiranje energije iz PV, generatorja in omrežja ali preverite nivo rezervoarja in meritve temperature. Enostavno nadzirajte omejitev vhodnega toka električne energije z obrežja, (samodejni) vklop/izklop generatorjev ali celo nastavite mirna obdobja, da preprečite vklop generatorja sredi noči. Spremenite katerokoli nastavitev za optimiziranje sistema, spremljajte opozorila, izvajajte diagnostične preglede in daljinsko rešujte izzive z brezplačnim portalom Daljinsko upravljanje Victron (VRM).

Cerbo GX je vizualni sistem, enostaven za uporabo, ki spremeni vsak izziv električne energije v preprosto izkušnjo. Enostavno se povežite z našim portalom Daljinsko upravljanje Victron (VRM) ali dostopajte neposredno s pomočjo zaslona GX Touch 50, večnamenskega zaslona ali naše aplikacije VictronConnect, zahvaljujoč svoji dodani Bluetooth zmogljivosti.

Inverter/polnilniki

Inverter/polnilniki pretvarjajo enosmerno električno energijo iz akumulatorjev v izmenično električno energijo, varno napajajo naprave in težka orodja z 230 V (ali 110 V na drugih trgih). Njihov vgrajeni polnilnik uporablja omrežno energijo, energijo z obrežja ali generatorja, pri čemer uporablja najboljše prilagodljive algoritme za vaše akumulatorje katere koli vrste.

Vsi inverter/polnilniki Victron Energy so razviti za poklicne dolžnosti, uživajo sloves izjemne odpornosti in temeljijo na desetletjih izkušenj na terenu v najzahtevnejših razmerah. Naši izjemno odporni inverter/polnilniki so najboljša izbira, kadar sta potrebna tako pretvarjanje in polnjenje iz vhodov izmeničnega toka (kot so električna energija z obrežja ali generatorjev). Njihove možnosti povezovanja in globina nastavitev konfiguracije omogočajo obvladovanje najzahtevnejših izzivov.

Inverter/polnilniki Victron Energy so opremljeni z nekaj izjemnih funkcij:

 • PowerControl: samodejno upravljajte polnjenje akumulatorja, da preprečite preobremenitev generatorja ali električne energije z obrežja.
 • PowerAssist: uporablja akumulator kot blažilnik za pomoč generatorjem in električni energiji z obrežja med potrebami po konični moči.
 • Popolno napajanje: občutljive naprave delujejo brezhibno na tehnologiji čistega sinusnega vala, tudi če vhodni viri izmeničnega toka ne proizvajajo čistega izmeničnega toka, zgladi inverter/polnilnik Victron Energy te težave in slabo energijo spremeni v popolno električno energijo.
 • Funkcija UPS: zagotavlja brezhibno preklapljanje, da se lahko električna energija z obrežja (odklopi) priklopi, ne da bi pri tem prišlo do prekinitve.
 • Visoka konična moč: uporaba motorizirane opreme brez pregrevanja in brez težav z obremenitvijo.
 • Nizka samooskrba.
 • Vgrajen polnilnik ima več nastavljivih algoritmov polnjenja za posamezno polnjenje zagonskega in servisnega akumulatorja, s čimer se podaljša življenjska doba.
 • Modeli z dvema vhodoma z izmeničnim tokom zagotavljajo napajanje iz več virov električne energije, kot so električna energija z obrežja, omrežja ali generatorja.

Naša široka ponudba modelov omogoča enostavno učinkovito usklajevanje pravega inverterja/polnilnika z zahtevami. Pri prostorskih omejitvah so na voljo kompaktni modeli. Večji modeli lahko napajajo industrijske naprave in skoraj neomejeno moč je mogoče zagotoviti z vzporednim trifaznim delovanjem. Oglejte si vse naše inverter/polnilnike

Servisni akumulatorji

Servisni akumulator shranjuje električno energijo za porabnike sistemov, pri čemer zagotavlja samostojno napajanje, zlasti v trenutkih, ko viri vhodnega napajanja niso (v celoti) na voljo.

Victron Energy nudi več tehnologij akumulatorskih baterij, ki so vse zasnovane na strokovni učinkovitosti, zanesljivosti in dolgi življenjski dobi storitev v najbolj zahtevnih pogojih. Imajo 2-letno garancijo po vsem svetu, naši podatkovni listi pa pravično prikazujejo učinkovitost in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj.

Medtem ko obstaja več tehnologij za izbiro med svinčeno-kislinskimi in litijevimi, kar je predvsem odvisno od pričakovanj učinkovitosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža).

 • Izberite svinčeno-kislinski, ko:
 • Uporabljate občasno
 • So nizki nabavni stroški
 • Teža in prostor nista težava
 • Normalno polnjenje
 • Izberite litijev, ko:
 • Uporabljate vsak dan
 • So nižji stroški na cikel
 • Glede na težo in prostor
 • Hitro polnjenje

Servisni akumulatorji

Servisni akumulator shranjuje električno energijo za porabnike sistemov, pri čemer zagotavlja samostojno napajanje, zlasti v trenutkih, ko viri vhodnega napajanja niso (v celoti) na voljo.

Victron Energy nudi več tehnologij akumulatorskih baterij, ki so vse zasnovane na strokovni učinkovitosti, zanesljivosti in dolgi življenjski dobi storitev v najbolj zahtevnih pogojih. Imajo 2-letno garancijo po vsem svetu, naši podatkovni listi pa pravično prikazujejo učinkovitost in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj.

Medtem ko obstaja več tehnologij za izbiro med svinčeno-kislinskimi in litijevimi, kar je predvsem odvisno od pričakovanj učinkovitosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža).

 • Izberite svinčeno-kislinski, ko:
 • Uporabljate občasno
 • So nizki nabavni stroški
 • Teža in prostor nista težava
 • Normalno polnjenje
 • Izberite litijev, ko:
 • Uporabljate vsak dan
 • So nižji stroški na cikel
 • Glede na težo in prostor
 • Hitro polnjenje

Električna energija z obrežja

Električna energija z obrežja se uporablja za ponovno polnjenje akumulatorjev in/ali zagon velike opreme na izmenični tok.
Včasih je električna energija z obrežja manj kot popolna. Morda boste naleteli na padce napetosti ali pa bi lahko prišlo tudi do električnih sunkov, ki bi lahko poškodovali občutljivo opremo na krovu. Inverterji Victron Energy zgladijo te težave in spremenijo slabo električno energijo v popolno električno energijo.

Pogosto je električna energija z obrežja omejena na to, koliko elektrike lahko izvlečete, tj. samo 10 amperov brez kakršnih koli razpoložljivih višjih nazivnih točk. Inverter/polnilniki Victron Energy vam omogočajo, da nastavite najvišji tok električne energije z obrežja in še vedno vklopite opremo z višjo nazivno vrednostjo, ne da bi pri tem pregorela varovalka: zahvaljujoč funkciji Victron Energy PowerAssist, se električna energija iz akumulatorjev z lahkoto doda vhodu z izmeničnim tokom, kar samodejno premosti vrzel med napajanjem in povpraševanjem.

Zagonski akumulatorji

Zagonski akumulatorji se uporabljajo za zagon motorjev. Ti akumulatorji so zasnovani za spoprijemanjem z velikim tokom praznjenja in imajo v primerjavi s servisnimi akumulatorji drugačno tehnologijo. Da bi preprečili nenamerno praznjenje zagonskega akumulatorja, ga je potrebno vedno ločiti od servisnih akumulatorjev. Victron Energy nudi več rešitev za različne vrste sistema.

Victron Energy nudi različne združevalnike akumulatorjev. Na voljo so tudi bolj izčrpni načini za varno povezavo zagonskega in servisnega akumulatorja, vključno s povezavo združevalnika akumulatorjev z BMS, izdelki Smart BMS vse v enem ali DC-DC polnilniki. Te druge možnosti lahko vključujejo več možnosti nadzora in konfiguriranja, zlasti za zaščito nereguliranih alternatorjev pred pregrevanjem in litijevih akumulatorjev pred prekomernim (praznjenjem) polnjenjem.

Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

VictronConnect

Vse pametne izdelke Victron Energy je mogoče spremljati in upravljati iz vaše dlani. Preprosto povežite aplikacijo VictronConnect prek Bluetooth-a in imeli boste neposreden dostop do podatkov o zmogljivosti vašega sistema. Prav tako lahko preprosto spremenite nastavitve, naprave vklopite ali izklopite in veliko več.

Ne-pametne naprave z vhodom VE.Direct lahko postanejo tudi pametne prek uporabe VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Prav tako je možno vaš sistem daljinsko spremljati in nadzorovati. Funkcionalnost daljinskega povezovanja VictronConnect-Remote omogoča izdelkom Victron z vmesnikom VE.Direct daljinski dostop prek izdelka GX, prek spletnega portala VRM. Ta zmogljiva funkcija omogoča popolno konfiguracijo izdelka in spremljanje od praktično kjerkoli po svetu z uporabo aplikacije VictronConnect. Izkušnja uporabniškega vmesnika je takšna, kot so bili izdelki povezani lokalno z uporabo povezave Bluetooth ali žičnega vmesnika VE.Direct do USB.

Oglejte si, kaj zmore aplikacija VictronConnect Oglejte si naše naprave GX
Specifikacije sistema
Tukaj je naše priporočilo za povprečno veliko reševalno vozilo na osnovi litijevih ali svinčeno-kislinskih akumulatorskih sistemov.

Da bi videli tabelo in celoten razdelek podrobneje in ustrezno, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Poraba energije
Potrebna dnevna poraba energije:
1800 Wh
Potrebna konična moč:
1500 W
Konična zmogljivost sistema:
4000 W (največ)
Največja poraba energije svinčeno-kislinske:
1980 W
Največja poraba energije litijeve:
1920 W
Pretvarjanje
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Shranjevanje
Service battery:
Litijev 12,8 V Smart 200 Ah ali
2X 12 voltni globoko ciklični AGM 165 Ah
Za zaščito litijevega akumulatorja:
Sistem za upravljanje akumulatorjev BMS 12/200
Ta BMS ima vgrajene funkcionalnosti zaščite akumulatorja in je priključen na minus, ki je potrebna za izoliranje obremenitev z enosmernim tokom.
For lead-acid:
Zaščita akumulatorja BatteryProtect 220 A
Ščiti akumulatorje pred prekomerno izpraznitvijo.
Zagon v sili:
Cyrix-ct 230 A
Proizvodnja
Polnjenje servisnega akumulatorja prek motorja alternatorja (tukaj glej pojasnilo)
Izhodna moč alternatorja:
130 amperov*
Varna izhodna moč 50%
* Za specifikacije si oglejte podatkovni list proizvajalca.
Polnjenje svinčeno-kislinskega:
Orion-Tr Smart 12/12-30 ločen ali
Cyrix-ct 230 A*
** Cyrix ne deluje s pametnimi alternatorji.
Za uporabo litija:
Sistem za upravljanje akumulatorjev BMS 12/200
BMS upravlja akumulator, funkcionalnost omejevanja toka ščiti alternator. Priklopljen na - minus stran, je potrebno obremenitve ločiti.
Spremljanje
Monitor akumulatorja:
Monitor akumulatorja SmartShunt 500 A ali
BMV-712 Smart
Deluje z VictronConnect
Daljinsko spremljanje:
Cerbo GX in GX Touch
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol

Zakaj podjetje Victron Energy?

Pravi izdelki za delo

Ker ste vedno na poti, boste želeli zanesljive, a stroškovno učinkovite rešitve, ki vas bodo oskrbovale z električno energijo v prihodnjih letih. Pomembno je, da izberete napajalnike, ki ustrezajo vašim natančnim potrebam in izpolnjujejo njihove specifikacije, da ne boste razočarani. Victron Energy ima široko ponudbo modularno povezanih izdelkov, ki ostajajo zvesti svoji obljubi. Poganjajo jih znanje in izkušnje, zahvaljujoč 45-letnemu obvladovanju izzivov z električno energijo z inovacijami.

Ikona 45 let podjetja Victron Energy
Litijev akumulator

Zakaj podjetje Victron Energy?

Vedno vklopljen. Vedno pripravljen.

Naši robustni sistemi vedno znova zagotavljajo neprimerljivo zanesljivost. To zaznamuje naše vodilno mesto na svetovnem trgu opreme za oskrbo z električno energijo za reševalnavozila, kar je ponazorjeno z neštetimi zgodbami s 40 in več let starimi inverterji Victron Energy, ki še vedno opravljajo tisto, za kar so bili zasnovani.

Reševalno vozilo

Zakaj podjetje Victron Energy?

Zanesljivost zagotavlja dolge življenjske cikle storitev

Pri odločitvah o naložbah pri oskrbi z električno energijo so lahko izračuni, ki temeljijo izključno na ceni, zavajajoči. Enako pomembna sta njihova resnična zmogljivost in pričakovan življenjski cikel storitev. Še dobro, da oprema Victron Energy izpolnjuje svoje specifikacije, tako glede zmogljivosti kot pričakovanega življenjskega cikla (če se uporablja, kot je zasnovano). Naša 5-letna garancija ter pravila poštenih in hitrih popravil pomenijo, da so vaše naložbe zaščitene in v večini primerov vas ne bodo razočarale.

leta garancije
Strokovnjak podjetja Victron prikazuje stranki aplikacijo VictronConnect

Zakaj podjetje Victron Energy?

Strokovni izzivi. Sprejeto.

Ne glede na to, kaj poganja elektroniko vašega vozila ali izbor orodij, ki jih prinesete na delo, ima Victron Energy eno najširših ponudb opreme za oskrbo z električno energijo na trgu za napajanje vaših genialnih del. Prednost dela samo z eno blagovno znamko, ki pokriva vse, pomeni, da imate samo en stik za nadgradnje ali reševanje kakršnih koli redkih težav, ki se lahko pojavijo. Naša globalna mreža strokovnjakov Victron Energy je usposobljena s 45-letnimi izkušnjami reševanja težav. Vaše izzive lahko pretvorijo v robustne rešitve, s katerimi boste zadovoljni in vaše naložbe bodo varne še v prihajajočih letih.

Strokovnjak družbe Victron stoji v zadnjem delu avta poleg opreme Victron

Zakaj podjetje Victron Energy?

Gospodarska vozila
s pogonom znanja in izkušenj

Oglejte si, kako rešujemo tipične avtomobilske izzive
Motor, ki ga poganja
Ikona puščice
Poženite se skozi znanje in izkušnje naših gospodarskih vozil

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij, da bi si ta razdelek pravilno ogledali, zato razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Smart BMS CL 12/100

Varno združite katerikoli alternator s pametnimi litijevimi akumulatorji.

Oglejte si različne priljubljene sistemske diagrame vozil
Prenesite našo knjižico
Prenesite ikono
Temeljita primerjava

Mnenje strokovnjaka: litijevi ali AGM akumulatorji?

Pokaži več Carret icon
DC-DC polnilnik

Profesionalno polnjenje servisnega akumulatorja z Orion-TR Smart.

Strokovnjak Victron

Prijavite se na naš avtomobilski spletni seminar ali usposabljanje.

Prenesite našo brošuro

Oglejte si vse naše izdelke gospodarskih vozil in več konfiguracij.

Victron povezava

Vpogled v realnem času in popoln nadzor z našo aplikacijo VictronConnect

Primeri rešitev naših partnerjev

Obiščite naš blog

Poiščite svojega lokalnega prodajalca

Naša dobro uveljavljena mreža lokalnih strokovnjakov podjetja Victron je namenjena iskanju optimalne rešitve za vaš izziv.

Zanesite se na našo storitev po vsem svetu

Pri podjetju Victron nam je pomembno, da strankam nudimo hitro in dosledno storitev ter podporo. Zato naša svetovna mreža strokovnjakov podjetja Victron zagotavlja najvišjo raven tehničnega znanja in izkušenj ter se zavezuje, da bo opravila popravila kakor hitro je mogoče.

Tako lahko začnete ali nadaljujete svoje potovanje, kamorkoli ste že namenjeni.