Terenski preizkus: PV moduli

Primerjava v resničnem svetu med enojnimi, poli, PERC in dvojnimi PV moduli.

Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
S
Skupni izkoristek sončne energije: --
E
Skupni izkoristek sončne energije: --
W
Romunija
--
--
Datum namestitve: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Obsevanje

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Tovornjak

Ponovno na poti.
Tako udobno kot je možno.

Ko komaj čakate, da se ponovno odpravite na pot,
vidite stvari, ki jih morda nikoli več ne boste videli,
želite, da je življenje na krovu kar se da udobno.

Kdo se lahko upre odmoru za svežo kavo ali toplemu obroku, postreženemu kar iz vaše kabine? Nič čudnega, da se povečuje potreba po električni energiji na krovu, ki lahko napaja celotne 'kuhinjske’ razširitve. Ko se boste spet vrnili na pot, boste želeli imeti vse, brez preglavic. Zato je naša široka ponudba uporabniku prijaznih izdelkov oblikovana za na pot s strokovno kakovostjo, ki temelji na 45-letnih inovacijah in reševanju težav.

Torej, kdo komaj čaka, da se odpravi na pot?

Zasnovan, da zagotovi električno energijo brez zapletov.

Narejen za cesto.

Ne glede zaradi česar je vaše življenje na krovu bolj udobno. Od polnjenja vašega prenosnega računalnika do napajanja celotne mobilne kuhinje, vam komponente modularnega sistema Victron omogočajo , da zgradite celovit sistem, ki natančno ustreza vašim specifikacijam in proračunu. Predvidevajmo, da načrtujemo udobno življenje na poti z vgrajeno mikrovalovno pečico (900 W), kavnim aparatom (1000 W), polnilnikom za prenosni računalnik (80 W) in 24 V 40 W hladilnikom s predali.

Dnevna poraba energije izmeničnega toka

890 Wh

Dnevna poraba energije enosmernega toka

480 Wh

Zahteva po konični moči izmeničnega toka

1200W

V tem primeru

Dnevna poraba energije se izračuna tako, da se sešteva vsota časa uporabe na dan vseh X porabnikov. Za izračun zahtevane konične moči se istočasno dodajo vsi vati uporabljenih porabnikov.

Očitne izbire

Zasnova sistema

Vidiki

Spodaj je razloženih nekaj glavnih vidikov načrtovanja, kliknite na vprašanja za priporočila naših inženirjev.

 • 01

  Katera (velikost) inverterja je stroškovno učinkovita rešitev?

  Ponudba inverterjev Phoenix, razvitih za strokovne naloge, je odlična stroškovno učinkovita rešitev za sisteme, kjer napajanje z električno energijo z obrežja ni bistveno. Tehnologija čistega sinusnega vala varno napaja občutljivo elektroniko kot so računalniki, najvišja vrednost konične moči omogoča visoke vklopne tokove s težkih delovnih orodij, zato lahko brez težav napajate katerokoli obremenitev. Široka ponudba inverterjev Phoenix je sestavljena iz veliko modelov, kar olajša učinkovito ujemanje pravega inverterja s (konično) močjo vašega sistema.
  Inverterji pretvarjajo 24 V enosmerni tok energije v 230 V izmenični tok energije. Inverterji naj bodo tako veliki, da lahko neprekinjeno prenesejo povprečno obremenitev izmeničnega toka in morajo ustrezati pričakovanemu toku konične moči sočasne obremenitve izmeničnega toka. Oglejte si vse naše inverter/polnilnike

  Izbira strokovnjaka

  Inverter Phoenix 24/1200 VE.Direct: pričakovana stalna potreba po 900 W moči mikrovalovne pečice ni enaka 1200 VA nazivni neprekinjeni moči inverterja, kar je dovolj za napajanje prenosnika in kavnega aparata hkrati (mikrovalovna pečica in kavni aparat se v tem primeru ne smeta uporabljati hkrati, da prihranite denar pri večjih modelih). Ta model je dovolj velik, da poleti nadomesti znižanje temperature inverterjev pri višjih temperaturah (v kabini). Elektronika tovornjakov temelji na 24 V, zato je priporočljivo, da se tudi servisni akumulator in inverter vzdržujeta na 24 V.
  1. Z izbirnim VE.Direct do pametnega zaščitnega ključa Bluetooth, lahko inverter Phoenix VE.Direct konfigurirate in spremljate z brezplačno aplikacijo VictronConnect.
  2. Sistemi z višjo dnevno porabo energije ali tisti, ki se zanašajo na krajši ‘čas motorja', se morda ne bodo mogli v celoti zanašati na polnjenje z alternatorjem in bodo morda zato potrebovali (čez noč) napajanje z električno energijo z obrežja, zlati pri uporabi svinčeno-kislinskih servisnih akumulatorjev, kjer traja polno polnjenje več časa kot uporaba litijevih akumulatorjev. Zato je lahko tukaj kombinacija inverterja/polnilnika MultiPlus boljša izbira.
 • 02

  Ali lahko uporabljate zagonski akumulator za napajanje z izmeničnim tokom ali kateri servisni akumulator potrebujete?

  Dnevnega profila električne energije tega tovornjaka ni mogoče vzeti iz zagonskega akumulatorja brez tveganja, da bi se izpraznil, zato je potrebno imeti dodaten servisni akumulator. Podjetje Victron Energy nudi več možnosti za servisni akumulator, vendar je glavna izbira med svinčeno-kislinskim in litijevim, kar je predvsem odvisno od pričakovanj glede zmogljivosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža). Izbira tehnologije akumulatorja vodi tudi do različnih posledic za druge komponente sistema, ki so neposredno povezane (ali upravljajo) z akumulatorji.

  Na splošno uporabljajte litijeve, ko je dnevna potreba po energiji izjemno intenzivna, ko je bistvenega pomena izjemno hitro polnjenje ali kadar gre za omejitve teže ali prostora. Litijevi imajo tudi nižji strošek na cikel. Svinčeno-kislinski ima nižje vnaprejšnje stroške in je idealen za običajne, manj zahtevne profile električne energije ter kadar teža in prostor nista pomembna. Zgoraj navedeno verjetno skrajša 45 let v razvoju znanja in izkušenj akumulatorja. Za več informacij se poglobite v naš pregled.

  Podjetje Victron Energy nudi izjemno kakovostne akumulatorje z visoko zmogljivostjo, ki so temeljito preizkušeni. Naši podatkovni listi nudijo pošteno sliko zmogljivosti in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj. Naša široka ponudba akumulatorjev
  Izbire, izbire... Litijev ali svinčeno-kislinski?

  Izbira strokovnjaka

  2x 12 voltni globoko ciklični AGM 165 Ah. Ker na tem tovornjaku ni omejitev glede prostora ali teže in tovori niso izredno zahtevni ali se uporabljajo ves dan, vsak dan, lahko dva zaporedno povezana 12 voltna globoko ciklična AGM 165 Ah akumulatorja z lahkoto preneseta obremenitve oskrbe z električno energijo. Litijev bi bil boljša izbira, ko so tudi bolj zahtevni porabniki, ki se intenzivno uporabljajo, vendar z višjimi vnaprejšnjimi stroški akumulatorja ter povezanimi komponentami to ni najcenejša možnost.

  Po izkušnjah za določanje velikosti akumulatorjev izračunamo za svinčeno-kislinske akumulatorje dvakratno dnevno porabo energije zaradi njihove 50-odstotne varne zmogljivosti praznjenja, približno 20 odstotkov pa ohranimo na zalogi za litijeve akumulatorje. Izberite najbližji model iz naše ponudbe in za zagotovilo zaokrožite ampere.
 • 03

  Varno združevanje servisnih akumulatorjev s (pametnimi) alternatorji in zagonskimi akumulatorji.

  Obvladajte vse izzive, ki se pojavijo z združevanjem (pametnih) alternatorjev, zagonskih in servisnih akumulatorjev (litijevih ali svinčeno-kislinskih) z našo široko ponudbo DC-DC polnilnikov, združevalnikov akumulatorjev ali pametnih BMS izdelkov. Naše rešitve so posebej zasnovane za vozila in zagotavljajo, da se lahko tako svinčeno-kislinski in litijevi servisni akumulatorji pravilno polnijo, ne da bi poškodovali pametnega alternatorja ali akumulatorjev.
  Prava rešitev je med drugimi dejavniki predvsem odvisna od kombinacije vaših alternatorjev (pametnega ali običajnega) in vrste servisnega akumulatorja (svinčeno-kislinskega ali litijevega).

  Izbira strokovnjaka

  Cyrix-ct 12/24-230. Ta tovornjak nima (pametnega) alternatorja s spremenljivo napetostjo, zato je naprava Cyrix idealna izbira. Ta inteligentni združevalnik akumulatorja z releji za težke obremenitve bo dal prednost polnjenju zagonskega akumulatorja in ko je poln, bo rele omogočil, da se 24 V servisni akumulator napolni s polnilnim tokom, ki se naravno črpa iz baterijskega sklopa do največ 230 A, kar je več kot dovolj. Naprava Cyrix je tako velika, da je večja od največje izhodne moči alternatorja.
  Če ima tovornjak pametni alternator (s spremenljivo napetostjo), je lahko DC-DC polnilnik ali v primeru litijevega, (pametna) naprava BMS pravilna izbira. Za več možnosti glejte podatkovni list.
 • 04

  Potrebujete električno energijo z obrežja za polnjenje servisnega akumulatorja?

  Čeprav je malo verjetno, da bi ta posebna namestitev potrebovala električno energijo z obrežja, je zaradi številnih dnevnih ur vožnje tovornjaka bolje biti pripravljen na najslabši možni scenarij, na primer na polnjenje zagonskega akumulatorja v sili.

  Izbira strokovnjaka

  Polnilnik 12/30 Blue Smart IP22 (3). Vgrajen polnilnik Blue Smart IP22 zagotavlja polnilni tok 30 amperov na uro, pri čemer se čez noč napolni popolnoma prazen akumulator. Drugi izhod polnjenja bo prav tako dobro poskrbel za zagonski akumulator.

Izzivi strokovnjaka?
Vprašajte vašega lokalnega strokovnjaka Victron Energy.

Število možnosti za vsako komponento je precej obsežno. Zato pri podjetju Victron Energy usposabljamo strokovnjake, da vaše natančne potrebe prenesejo v robustne rešitve. Čutijo veliko odgovornost, da vedno svetujejo pravo rešitev (tudi, če jo to včasih v nasprotju s tem ,kar si je stranka na začetku zamislila). Naredili bodo vse, da boste zadovoljni in da bodo vaše naložbe varne za prihodnja leta.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Strokovnjak Victron stoji poleg avta z opremo Victron

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij. Da bi si ta razdelek pravilno ogledali, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Sistemski diagram

za sistem na osnovi svinčeno-kislinskega akumulatorja

Kako se vidik električne energije prenese v sistem?

Obremenitev

Naprave z izmeničnim tokom (enofazne)

Vsak ‘gospodinjski’ aparat ali ‘težko orodje’, ki bi ga pričakovali doma ali v službi, je mogoče najti tudi v neodvisnih energijskih sistemih. Vse te naprave potrebujejo za delovanje izmenični tok (230 V ali 110 V).

Nekatere od teh naprav, kot so računalniki, so lahko občutljive na kakovost preobrnjene energije (slaba vhodna izmenična moč toka z obrežja ali generatorja lahko negativno vpliva na to kakovost). Oprema, ki jo poganja motor ali oprema za proizvodnjo toplote, lahko zahteva visok zagonski tok. Vsi naši inverterji proizvajajo čisti sinusni val, tudi če je kakovost vhoda izmeničnega toka manj dobra, kar zagotavlja, da se lahko napajajo občutljive obremenitve in imajo na splošno 2-kratno konično moč nazivne zmogljivosti inverterjev, da brez težav napajajo tudi najtežje obremenitve, ali v bistvu kakršno koli obremenitev.

Primeri naprav z izmeničnim tokom:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Alternatorji

Vozila in čolni so opremljeni z motorjem(i), ki proizvajajo električno energijo za pogon, hkrati pa proizvajajo električno energijo prek alternatorja. Alternatorji proizvajajo električno energijo z neposrednim enosmernim tokom iz mehanske energije, ki se uporablja za shranjevanje energije v baterijskem sklopu ali za neposredno napajanje opreme z enosmernim tokom.

Majhni motorji imajo običajno majhne alternatorje, večji motorji imajo običajno večje alternatorje, včasih pa so celo opremljeni z (izjemno) visoko zmogljivimi alternatorji, za povečanje izhodne moči. Vozila, zlasti tista z motorji Euro 4/5, imajo pametne (s spremenljivo napetostjo) alternatorje, ki nadzorujejo izhodno moč glede na delovne pogoje delovanja vozila. Zaradi tega niso uspešni pri polnjenju sekundarnega akumulatorskega sistema na uporabno raven. Litijevi servisni akumulatorji lahko močno obremenijo motor alternatorja, ki ga je verjetno potrebno zaščititi pred pregrevanjem ali zgodnjo obrabo.

Ne glede na alternator vašega motorja , ali vrsto servisnega akumulatorja, nudi Victron Energy široko izbiro rešitev za varno povezavo katerega koli alternatorja s katerim koli baterijskim sklopom, ne da bi bili oškodovani pametni alternator ali akumulatorji. Za več informacij si oglejte naše podatkovne liste. Preverite tudi dokumentacijo proizvajalca, da vidite, kakšen izhod lahko zagotovi vaš alternator. Pri litijevih servisnih sklopih in običajnih ali pametnih alternatorjih priporočamo, da izračunate 50 % specifikacijo izhodne moči alternatorja, da ne bi preobremenili alternatorja.

Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

Združevalniki akumulatorjev

Združevalniki akumulatorjev se uporabljajo za varno vzporedno povezovanje zagonskega akumulatorja in servisnega akumulatorja.
Združevalnik akumulatorjev bo omogočil polnjenje servisnega akumulatorja pri delujočem motorju (na prednastavljeni napetosti). Servisni akumulator se odklopi iz zagonskega akumulatorja, ko se napetost zniža pod nivo plovca, pri čemer se prepreči izpraznitev obremenitev, ki delujejo iz servisnega akumulatorja. Victron Energy nudi več modelov in velikosti združevalnikov akumulatorjev glede na vrsto vašega sistema, ki je najboljša izbira.

Zagon v sili: v primeru okvare zagonskega akumulatorja nekateri združevalniki akumulatorjev omogočajo, da se motor zažene iz servisnega akumulatorja. Za več informacij si oglejte podatkovne liste. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: sl MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Kot alternativo uporabi združevalnikov akumulatorjev lahko druge možnosti vključujejo več možnosti nadzora in konfiguriranja, zlasti za zaščito nereguliranih alternatorjev pred pregrevanjem in litijevih akumulatorjev pred prekomernim (praznjenjem) polnjenjem. Za združevanje svinčeno-kislinskih akumulatorjev, lahko razmislimo o možnostih DC-DC polnilnikov. Možnosti litijevih servisnih akumulatorjev vključujejo DC-DC polnilnike, posebne litijeve združevalnike akumulatorjev (ki se lahko povežejo z BMS) ali izdelke vse v enem pametni BMS.

Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si naše DC-DC polnilnike Oglejte si naše (pametne) BMS možnosti

Zaščita akumulatorja BatteryProtect

Zaščita akumulatorja Battery Protect odklopi nebistvene obremenitve z akumulatorja preden je pod vnaprej nastavljeno ravnijo (popolna izpraznitev bi poškodovala akumulator) ali preden se toliko izprazni, da ne more več zagnati motorja.

Tu lahko izveste še več o zaščiti akumulatorja BatteryProtect Victron Energy. Vgrajene zakasnitve izklopa zagotavljajo, da se ključna elektronika ne izklopi pomotoma, tj. ko zagon motorja povzroči kratek padec napetosti. Prav tako bo samodejno znova povezala vse, ko bo akumulator dovolj napolnjen.
Zaščita akumulatorja BatteryProtect ima daljinsko stikalo, zato se lahko vklopi/izklopi prek BMS ali stikala. Pametna različica je programirljiva prek aplikacije VictronConnect.

Oglejte si našo ponudbo modelov zaščite akumulatorja BatteryProtect

Pametni zaščitni ključ VE.Direct Bluetooth

Pametni zaščitni ključ Bluetooth VE.Direct vam omogoča spremljanje združljivih naprav prek brezplačne aplikacije VictronConnect prek lokalne povezave Bluetooth, z informacijami kot so stanje akumulatorja, električna energija solarnega panela in več.

Zaščitni ključ lahko prebere podatke vseh izdelkov z vhodom VE.Direct, kot so serije akumulatorskih monitorjev BMV-70x, inverterjev Phoenix z vhodom VE.Direct, solarne krmilnike polnjenja MPPT.

Polnilniki

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Oglejte si vse naše polnilnike

Elektronika z enosmernim tokom

Oprema za enosmerni tok je zasnovana tako, da deluje neposredno z električno energijo, ki prihaja iz baterijskega sklopa (enosmerni tok). Zlasti vozila in čolni imajo lahko na krovu (veliko) opreme z enosmernim tokom (kot so nadzorne plošče, luči, navigacijska oprema, avtomatski pilot, globinomere, itd.).

Nekateri manjši sistemi brez omrežja lahko delujejo samo na enosmerni tok, z 12 V lučmi, televizorji ali hladilniki. Večji sistemi lahko združujejo porabnike izmeničnega in enosmernega toka.

V vsakem primeru je potrebno, da se akumulator zaščiti pred prekomernim praznjenjem, zato v ta namen Victron nudi zaščito akumulatorja ‘BatteryProtect’.

Inverterji

Inverterji pretvarjajo enosmerno električno energijo iz akumulatorjev v izmenično električno energijo, varno napajajo katero koli napravo ali težka orodja z 230 V (ali 110 V na drugih trgih).

Vsi inverterji Victron Energy so razviti za poklicne dolžnosti in uživajo sloves izjemne odpornosti, celo v najzahtevnejših razmerah. Vgrajena tehnologija čistega sinusnega vala varno napaja občutljivo elektroniko kot so računalniki, njena najvišja vrednost konične moči omogoča visoke vklopne tokove s težkih delovnih orodij, zato lahko brez težav napajate katerokoli obremenitev. Njihova visoka učinkovitost in izjemno nizka lastna poraba zagotavljata, da se lahko shranjena energija uporabi za učinkovito napajanje porabnikov, namesto da bi morali računati z velikim presežkom, da bi nadomestili izgubljeno energijo.

Večji modeli lahko napajajo industrijske naprave in skoraj neomejeno moč je mogoče zagotoviti z vzporednim trifaznim delovanjem. Drugi modeli imajo vgrajene polnilnike (inverter/polnilniki), ki se lahko uporabljajo, ko je pomembno polnjenje iz virov obrežja ali izmeničnega toka. Glede na to, kaj potrebujete, je za vašo aplikacijo z naše ponudbe lažje izbrati pravi inverter, s čimer prihranite za nakup večjega.

Oglejte si vse naše inverterje Oglejte si vse naše inverter/polnilnike

Servisni akumulatorji

Servisni akumulator shranjuje električno energijo za porabnike sistemov, pri čemer zagotavlja samostojno napajanje, zlasti v trenutkih, ko viri vhodnega napajanja niso (v celoti) na voljo.

Victron Energy nudi več tehnologij akumulatorskih baterij, ki so vse zasnovane na strokovni učinkovitosti, zanesljivosti in dolgi življenjski dobi storitev v najbolj zahtevnih pogojih. Imajo 2-letno garancijo po vsem svetu, naši podatkovni listi pa pravično prikazujejo učinkovitost in pričakovane življenjske cikle, kar pomeni, da na tej poti ni nobenih naložbenih presenečenj.

Medtem ko obstaja več tehnologij za izbiro med svinčeno-kislinskimi in litijevimi, kar je predvsem odvisno od pričakovanj učinkovitosti, stroška na cikel in fizičnih vidikov (velikost/teža).

 • Izberite svinčeno-kislinski, ko:
 • Uporabljate občasno
 • So nizki nabavni stroški
 • Teža in prostor nista težava
 • Normalno polnjenje
 • Izberite litijev, ko:
 • Uporabljate vsak dan
 • So nižji stroški na cikel
 • Glede na težo in prostor
 • Hitro polnjenje

Električna energija z obrežja

Električna energija z obrežja se uporablja za ponovno polnjenje akumulatorjev in/ali zagon velike opreme na izmenični tok.
Včasih je električna energija z obrežja manj kot popolna. Morda boste naleteli na padce napetosti ali pa bi lahko prišlo tudi do električnih sunkov, ki bi lahko poškodovali občutljivo opremo na krovu. Inverterji Victron Energy zgladijo te težave in spremenijo slabo električno energijo v popolno električno energijo.

Pogosto je električna energija z obrežja omejena na to, koliko elektrike lahko izvlečete, tj. samo 10 amperov brez kakršnih koli razpoložljivih višjih nazivnih točk. Inverter/polnilniki Victron Energy vam omogočajo, da nastavite najvišji tok električne energije z obrežja in še vedno vklopite opremo z višjo nazivno vrednostjo, ne da bi pri tem pregorela varovalka: zahvaljujoč funkciji Victron Energy PowerAssist, se električna energija iz akumulatorjev z lahkoto doda vhodu z izmeničnim tokom, kar samodejno premosti vrzel med napajanjem in povpraševanjem.

Monitorji akumulatorja

Monitor akumulatorja je kot "merilec goriva" za vaš akumulator. Zapisuje, koliko električne energije se porabi in napolni. Monitor akumulatorja izračuna stanje napolnjenosti, preostalo zasedenost in čas do praznjenja. Napetost akumulatorja ne daje točne navedbe o tem, kako poln je akumulator (še posebej ne pod obremenitvijo). Monitor akumulatorja to daje.

Monitorji akumulatorjev Victron Energy spremljajo pretekle podatke, kot je število ciklov polnjenja, najgloblje praznjenje, najvišja napetost, najnižja napetost in tako dalje. Opozoril vas bo na kritične pogoje, kot so nizka napetost ali nizka napolnjenost in lahko celo izklopi celotno oskrbo z električno energijo, da bi se izognili dragim poškodbam akumulatorja ali zagonu generatorja.

Victron nudi monitorje za akumulator z ali brez zaslona, različice Smart omogočajo spremljanje podrobnih podatkov in prilagajanje nastavitev v naši brezplačni aplikaciji VictronConnect. Oglejte si vse naše monitorje akumulatorja

Zagonski akumulatorji

Zagonski akumulatorji se uporabljajo za zagon motorjev. Ti akumulatorji so zasnovani za spoprijemanjem z velikim tokom praznjenja in imajo v primerjavi s servisnimi akumulatorji drugačno tehnologijo. Da bi preprečili nenamerno praznjenje zagonskega akumulatorja, ga je potrebno vedno ločiti od servisnih akumulatorjev. Victron Energy nudi več rešitev za različne vrste sistema.

Victron Energy nudi različne združevalnike akumulatorjev. Na voljo so tudi bolj izčrpni načini za varno povezavo zagonskega in servisnega akumulatorja, vključno s povezavo združevalnika akumulatorjev z BMS, izdelki Smart BMS vse v enem ali DC-DC polnilniki. Te druge možnosti lahko vključujejo več možnosti nadzora in konfiguriranja, zlasti za zaščito nereguliranih alternatorjev pred pregrevanjem in litijevih akumulatorjev pred prekomernim (praznjenjem) polnjenjem.

Oglejte si vse naše združevalnike akumulatorjev Oglejte si vse naše DC-DC polnilnike Oglejte si vse naše (pametne) BMS možnosti

VictronConnect

Vse pametne izdelke Victron Energy je mogoče spremljati in upravljati iz vaše dlani. Preprosto povežite aplikacijo VictronConnect prek Bluetooth-a in imeli boste neposreden dostop do podatkov o zmogljivosti vašega sistema. Prav tako lahko preprosto spremenite nastavitve, naprave vklopite ali izklopite in veliko več.

Ne-pametne naprave z vhodom VE.Direct lahko postanejo tudi pametne prek uporabe VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Prav tako je možno vaš sistem daljinsko spremljati in nadzorovati. Funkcionalnost daljinskega povezovanja VictronConnect-Remote omogoča izdelkom Victron z vmesnikom VE.Direct daljinski dostop prek izdelka GX, prek spletnega portala VRM. Ta zmogljiva funkcija omogoča popolno konfiguracijo izdelka in spremljanje od praktično kjerkoli po svetu z uporabo aplikacije VictronConnect. Izkušnja uporabniškega vmesnika je takšna, kot so bili izdelki povezani lokalno z uporabo povezave Bluetooth ali žičnega vmesnika VE.Direct do USB.

Oglejte si, kaj zmore aplikacija VictronConnect Oglejte si naše naprave GX
Specifikacije sistema
Tukaj je naše priporočilo za tovornjak, natovorjen z udobjem na krovu, na osnovi svinčeno-kislinskega servisnega akumulatorja.

Da bi videli tabelo in celoten razdelek podrobneje in ustrezno, razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Pričakovani porabniki energije:
Enosmerni tok:
Domači CoolMatic CD 20: 480 W (40 W/h za 12 ur/dan)

Izmenični tok:
Kavni aparat: 500 W (1000 W/h za 30 minut/dan)
Mikrovalovna pečica: 75 W (900 W/h za 12 minut/dan)
Polnilnik za prenosni računalnik: 240 W (80 W/h za 3 ure/dan)
Dnevna poraba energije izmeničnega toka:
890 Wh
Dnevna poraba energije enosmernega toka:
480 Wh
Zahteva po konični moči izmeničnega toka:
1200 W
Maksimalna poraba energije:
1980 W
Pretvarjanje
Inverter
Inverter Phoenix 24/1200 VE.Direct
Deluje z VictronConnect, ko je dodan Bluetooth modul VE.Direct.
Shranjevanje
Service battery:
2X 12 voltni globoko ciklični AGM 165 Ah
Zaščita akumulatorja Battery Protect:
Zaščita akumulatorja 100 A
Ščiti akumulatorje pred prekomerno izpraznitvijo. Deluje z brezplačno aplikacijo VictronConnect.
Proizvodnja
Polnjenje servisnega akumulatorja prek navadnega alternatorja motorja (tukaj si oglejte razlago)
Nepametni alternator:
130 amperov*
* Oglejte si podatkovni list proizvajalca
Polnjenje alternatorja svinčeno-kislinski:
Cyrix-ct 12/24-230
Polnjenje električne energije z obrežja:
Polnilnik Blue Smart IP22 12/30 (3)
Deluje z brezplačno aplikacijo VictronConnect
Spremljanje
Monitor akumulatorja:
Monitor akumulatorja SmartShunt 500 A ali
BMV 712
Deluje z brezplačno aplikacijo VictronConnect
Razširitve
Dongle:
Pametni zaščitni ključ Bluetooth VE.Direct
Spremljajte in konfigurirajte inverter Phoenix VE.Direct s tem zaščitnim ključem Bluetooth.
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol
Prikaži celotni seznam Puščica obrnjena navzdol

Zakaj podjetje Victron Energy?

Pravi izdelki za delo

Ker ste vedno na poti, boste želeli zanesljive, a stroškovno učinkovite rešitve, ki vas bodo oskrbovale z električno energijo v prihodnjih letih. Pomembno je, da izberete napajalnike, ki ustrezajo vašim natančnim potrebam in izpolnjujejo njihove specifikacije, da ne boste razočarani. Victron Energy ima široko ponudbo modularno povezanih izdelkov, ki ostajajo zvesti svoji obljubi. Poganjajo jih znanje in izkušnje, zahvaljujoč 45-letnemu obvladovanju izzivov z električno energijo z inovacijami.

Ikona 45 let podjetja Victron Energy
Litijev akumulator

Zakaj podjetje Victron Energy?

Vedno vklopljen. Vedno pripravljen.

Naši robustni sistemi vedno znova zagotavljajo neprimerljivo zanesljivost. To zaznamuje naše vodilno mesto na svetovnem trgu opreme za oskrbo z električno energijo za reševalnavozila, kar je ponazorjeno z neštetimi zgodbami s 40 in več let starimi inverterji Victron Energy, ki še vedno opravljajo tisto, za kar so bili zasnovani.

Reševalno vozilo

Zakaj podjetje Victron Energy?

Zanesljivost zagotavlja dolge življenjske cikle storitev

Pri odločitvah o naložbah pri oskrbi z električno energijo so lahko izračuni, ki temeljijo izključno na ceni, zavajajoči. Enako pomembna sta njihova resnična zmogljivost in pričakovan življenjski cikel storitev. Še dobro, da oprema Victron Energy izpolnjuje svoje specifikacije, tako glede zmogljivosti kot pričakovanega življenjskega cikla (če se uporablja, kot je zasnovano). Naša 5-letna garancija ter pravila poštenih in hitrih popravil pomenijo, da so vaše naložbe zaščitene in v večini primerov vas ne bodo razočarale.

leta garancije
Strokovnjak podjetja Victron prikazuje stranki aplikacijo VictronConnect

Zakaj podjetje Victron Energy?

Strokovni izzivi. Sprejeto.

Ne glede na to, kaj poganja elektroniko vašega vozila ali izbor orodij, ki jih prinesete na delo, ima Victron Energy eno najširših ponudb opreme za oskrbo z električno energijo na trgu za napajanje vaših genialnih del. Prednost dela samo z eno blagovno znamko, ki pokriva vse, pomeni, da imate samo en stik za nadgradnje ali reševanje kakršnih koli redkih težav, ki se lahko pojavijo. Naša globalna mreža strokovnjakov Victron Energy je usposobljena s 45-letnimi izkušnjami reševanja težav. Vaše izzive lahko pretvorijo v robustne rešitve, s katerimi boste zadovoljni in vaše naložbe bodo varne še v prihajajočih letih.

Strokovnjak družbe Victron stoji v zadnjem delu avta poleg opreme Victron

Zakaj podjetje Victron Energy?

Gospodarska vozila
s pogonom znanja in izkušenj

Oglejte si, kako rešujemo tipične avtomobilske izzive
Motor, ki ga poganja
Ikona puščice
Poženite se skozi znanje in izkušnje naših gospodarskih vozil

Zdi se, da vaš brskalnik ne podpira najnovejših tehnologij, da bi si ta razdelek pravilno ogledali, zato razmislite o uporabi sodobnega brskalnika.

Smart BMS CL 12/100

Varno združite katerikoli alternator s pametnimi litijevimi akumulatorji.

Oglejte si različne priljubljene sistemske diagrame vozil
Prenesite našo knjižico
Prenesite ikono
Temeljita primerjava

Mnenje strokovnjaka: litijevi ali AGM akumulatorji?

Pokaži več Carret icon
DC-DC polnilnik

Profesionalno polnjenje servisnega akumulatorja z Orion-TR Smart.

Strokovnjak Victron

Prijavite se na naš avtomobilski spletni seminar ali usposabljanje.

Prenesite našo brošuro

Oglejte si vse naše izdelke gospodarskih vozil in več konfiguracij.

Victron povezava

Vpogled v realnem času in popoln nadzor z našo aplikacijo VictronConnect

Primeri rešitev naših partnerjev

Obiščite naš blog

Poiščite svojega lokalnega prodajalca

Naša dobro uveljavljena mreža lokalnih strokovnjakov podjetja Victron je namenjena iskanju optimalne rešitve za vaš izziv.

Zanesite se na našo storitev po vsem svetu

Pri podjetju Victron nam je pomembno, da strankam nudimo hitro in dosledno storitev ter podporo. Zato naša svetovna mreža strokovnjakov podjetja Victron zagotavlja najvišjo raven tehničnega znanja in izkušenj ter se zavezuje, da bo opravila popravila kakor hitro je mogoče.

Tako lahko začnete ali nadaljujete svoje potovanje, kamorkoli ste že namenjeni.